TOMA ODLUČAN: Srbija nikada neće ući u NATO!
Foto: FoNet

ne i ne

TOMA ODLUČAN: Srbija nikada neće ući u NATO!

- Srbija nikada neće ući u NATO, to ne zavisi od EU, to zavisi od Srbije. Ulazak u NATO je svrstavanje u vojni savez, a nama to nije potrebno - rekao je Tomislav Nikolić u Sankt Peteburgu
Objavljeno:

Govoreći o odnosima u regionu, Nikolić je kazao da je Srbija jedini faktor stabilnosti koji svima nudi ruku pomirenja, i kao primer naveo Hrvatsku koju Srbija nije kočila na njenom evropskom putu, iako je mogla zbog brojnih kršenja ljudskih i manjinskih prava i kršenja demokratije.

- Hrvatska nije velika zemlja da zaustavi Srbiju, ali pruža priliku onima koji su protiv saradnje da likuju. Mi smo za saradnju, pre svega zbog Srba koji tamo žive i koji kada zahlade odnosi Srbije i Hrvatske, trpe maltretiranja - rekao je Nikolić.

foto: Fonet

Nikolić je ocenio i da je Crna Gora u poslednjih nekoliko godina napravila nekoliko grešaka i izdvojio uvođenje sankcija Rusiji.

- Ne ponaša se ni prema Srbima u Crnoj Gori onako kako treba i u stalnom je strahu da srpski element ponovo ne pobedi, budući da se još nije učvtrstila svest o postojanju crnogorskog jezika ili crkve - zaključio je Nikolić.

(Espreso.co.rs/ Beta)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.