Cela Hrvatska priča o ovim Vučićevim rečima: S Plenkovićem će biti teže nego sa Milanovićem!
Foto: Dragana Udovičić

o susedskim odnosima

Cela Hrvatska priča o ovim Vučićevim rečima: S Plenkovićem će biti teže nego sa Milanovićem!

- Nisam veliki optimista jer su Srbi glavna tema u Hrvatskoj... Lakše je bilo odnositi pobede na diplomatskom nivou ranije, dok je bio Milanović, sada će biti teže - ocenio je Aleksandar Vučić
Objavljeno:

Premijer Srbije, prenose hrvatski mediji, nije direktno odgovorio na pitanje kako komentariše tvrdnje hrvatskih medija da Hrvatska sprema "ozbiljan odgovor" na najavljenu zajedničku vojnu vježbu Srbije, Rusije i Bjelorusije, rekavši da iz Srbije nilo bilo "nikakvog odgovora" kada je Hrvatska kupovala oružje.

foto: FoNet

- Mi nismo imali nikakav odgovor kada su nabavljali "patrije", panzer haubice i rakete. Na to smo ćutali. Nismo kupili ništa, imamo malo novca i nastojimo da razvijamo svoju vojnu industriju, što radimo uspešno - izjavio je Vučić, uz opasku da "srpska vojska ima mnogo više zajedničkih vežbi" s NATO državama u okviru programa Partnerstvo za mir, nego s Rusijom. - Ne znam što prete. Ali, valjda je to deo nekog folklora, jer očigledno nemaju druge teme. Mi imamo - to je ekonomija - rekao je Vučić za RTS. On je naglasio da evrointegracije i dalje ostaju strateški cilj Srbije i da na evropskom putu Srbija istovremeno želi "najbolje moguće odnose s Rusijom", te da ih istovremeno ima i s Kinom.

(Espreso.co.rs/ Hina)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.