Blamčina! Srpski političari primili lažnih 10.000 evra od lažne fondacije, pa im se zahvaljivali! (VIDEO)
Foto: Printskrin/Youtube/Podrska opstine Aleksinac, Profimedia

naseli na foru

Blamčina! Srpski političari primili lažnih 10.000 evra od lažne fondacije, pa im se zahvaljivali! (VIDEO)

Dokazali su površnost i lakovernost opštinske administracije koja bi za utrošena 3 minuta, koliko je potrebno za traženje podataka iz APR-a, saznala da takve fondacije u Srbiji nema
Objavljeno:

Novac nikada nisu dobili, a svečanosti u Opštini su, dodaje, prisustvovali “ugledniji” žitelji Aleksinca.

- Svi smo čekali neko vreme, a onda smo sa potpredsednikom Opštine zvali dva broja koja su predstavnici navodne fondacije ostavili kao kontakt. Međutim, niko se nije javljao - objašnjava Živić.

foto: Facebook

Sve ovo je, izgleda, bio svojevrsni eksperiment. Naime, redakciji Južnih vesti javio se čitalac koji kaže da je namerno izmanipulisao opštinsku vlast u Aleksincu predstavljajući se kao nepostojeća fondacija.

On nije želeo da izađe u javnost imenom i prezimenom, a kaže da je uspeo da “nasamari” Opštinu zbog toga što niko nije proverio da li Fondacija zaista postoji.

Lokalna samouprava je dala pismenu saglasnost za saradnju sa "Wales fondacijom", zasedalo je Opštinsko veće, tačnije opštinski većnik je određen da bude koordinator akcije, snimljen je video prilog zahvalnosti i na kraju zakazano održavanje ceremonije u svečanoj sali - kazao je.

On dodaje da je kontaktirajući Agenciju za privredne registre vrlo jednostavno dobio zvaničan podatak da navedena fondacija ne postoji. To je, kako smatra, dokazalo površnost i lakovernost opštinske administracije koja bi za utrošena 3 minuta, koliko je potrebno za traženje podataka iz APR-a, saznala da takve fondacije u Srbiji nema.

foto: Printscreen

Prave se ludi

Predsednik Opštine Aleksinac Nenad Stanković je na pitanje o navodnoj donaciji kroz projekte "Wales fondacije" kazao da “ne zna ništa o tome”, iako su lokalni mediji preneli da su svečanosti prisustvovali skoro svi predstavnici vlasti, među kojima i predsednik Opštine, kao i privrednici Aleksinca.

I portal Espreso je kontaktirao opštinsku vlast u Aleksincu, i upitao kako je moglo da dođe do ovog propusta.

- To su pitanja za Udruženje građana iz Aleksinca ''Aleksinački pokret za promene'' koje je imalo kontakte sa tom ''fondacijom''. Opština Aleksinac takve kontakte nije imala, niti je imala potrebe da ih ima - kazali su nam u ovoj opštini.

Ipak, nameće se pitanje: kako je dodeljivanje onda bilo zakazano u opštinskoj sali, i najavljeno na njihovoj FB stranici?

(Espreso.co.rs / Južne vesti)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.