Blamčina! Srpski političari primili lažnih 10.000 evra od lažne fondacije, pa im se zahvaljivali! (VIDEO)
Foto: Printskrin/Youtube/Podrska opstine Aleksinac, Profimedia

naseli na foru

Blamčina! Srpski političari primili lažnih 10.000 evra od lažne fondacije, pa im se zahvaljivali! (VIDEO)

Dokazali su površnost i lakovernost opštinske administracije koja bi za utrošena 3 minuta, koliko je potrebno za traženje podataka iz APR-a, saznala da takve fondacije u Srbiji nema
Objavljeno:

Predstavnici opštinske vlasti u Aleksincu organizovali su svečanost da bi sugrađanima dodelili 10.000 evra za razvoj zajednice što, kako su mislili, obezbeđuje "Wales fondacija". Međutim, ostali su zatečeni kada predstavnici te fondacije nisu došli, a zatim se ispostavilo da ona i ne postoji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Predsednik stonoteniskog kluba “Šumatovac” Jovan Živić, čiji je igrač trebalo da preuzme deo obećanog novca, i sam je čekao početak svečanosti u opštinskoj sali kada su svi shvatili da su "nasamareni".

Prema informacijama koje je saznao iz Opštine, a kako su pisali i lokalni mediji, kroz Program podrške "Wales fondacije", ukupno 10.000 evra trebalo je da preuzmu pored stonotenisera Stevana Cankovića i direktorka Centra za socijalni rad Jasna Nikolić i potpredsednik Opštine Čedomir Rakić, kako bi ih preraspodelili sugrađanima kojima je novac najpotrebniji.

Kako objašnjava predsednik "Šumatovca", opštinski većnik Goran Stanković, koji je trebalo da bude koordinator projekta, obratio im se sa zahtevom da odrede najboljeg igrača koji će da primi novčanu nagradu i podeli je u 6 mesnih zajednica u Aleksincu.

On nam je rekao da postoji mogućnost da se dobiju neka sredstva i pitao možemo li da napravimo projekat za nabavku stonoteniskih stolova i ostale opreme za mesne zajednice, s tim što treba sportista da podeli tu opremu. Mi smo posumnjali i dan pre zvanične dodele jer smo potražili na internetu "Wales fondaciju" i nismo je našli. Bili smo skeptični, ali smo otišli da vidimo o čemu se radi - kaže Živić.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.