Tajming hapšenja nije slučajan: Ovo je početak hladnog rata Srbije i Hrvatske! (FOTO)
Foto: Fonet

gde je tu gašić?

Tajming hapšenja nije slučajan: Ovo je početak hladnog rata Srbije i Hrvatske! (FOTO)

Jutarnji list piše da se pisanjem o hapšenju navodnog hrvatskog špijuna, fokus sa Gašića pomera na to
Objavljeno:

- Za očekivati je da su hrvatske službe - ako su podignute optužnice - već prikupile neke podatke, pa nije jasno što im je to mogao dostaviti agent iz Beograda. Organizacijska struktura Vojske Srbije može da se upozna i iz javnih izvora, a ono što je svim službama uvek zanimljivo, to su kadrovi i njihovi privatni profili i odnosi. Jedno od pitanja je i kako to da saradnik nije matičnoj službi signalizirao da bi mogao da bude provaljen. Pravilo je tada da ga služba sklanja ili povlači, osim ako na neki način ne želi da ga preda drugoj strani - jedna je od teza Jutarnjeg lista.

foto: Printscreen/jutarnji.hr

Slobodna Dalmacija: Početak hladog rata Srbije i Hrvatske

Hapšenjem hrvatskog špijuna u Beogradu započeo je hladni rat izmedju Srbije i Hrvatske, ocenjuje danas hrvatska "Slobodna Dalmacija".

List navodi, pozivajući se na nezvanične hrvatske diplomatske izvore, da Hrvatska nije dobila nikakvu zvaničnu informaciju od srpskih vlasti o hapšenju špijuna u Beogradu i da zbog toga u petak uveče niko sa hrvatske strane nije želeo da komentariše tu vest, sve dok ne bude zvanično potvrdjena iz Srbije.

Činjenica da je ta vest puštena u srpske medije pre nego što je za nju doznala hrvatska Vlada ukazuje da se verovatno radi o jednostranom podizanju tenzija sa srpske strane uoči parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, piše Slobodna.

- Takva neprofesionalna objava do sada nezabeležene situacije u odnosima dve države baca sumnju u transparentnost i namere srpske strane. Slobodno možemo da kažemo da je ovim činom započeo hladni rat izmedju dve susedne zemlje", piše "Slobodna Dalmacija" i zaključuje da su na potezu zvanične institucije vlade Srbije, "koje će sigurno morati da objasne hrvatskoj Vladi što se tačno dogodilo juče u Beogradu.

(Espreso.co.rs / Blic)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.