Tajming hapšenja nije slučajan: Ovo je početak hladnog rata Srbije i Hrvatske! (FOTO)
Foto: Fonet

gde je tu gašić?

Tajming hapšenja nije slučajan: Ovo je početak hladnog rata Srbije i Hrvatske! (FOTO)

Jutarnji list piše da se pisanjem o hapšenju navodnog hrvatskog špijuna, fokus sa Gašića pomera na to
Objavljeno:

Hrvatske mediji već su napravili nekoliko mogućih scenarija šta zapravo stoji iza hašenja njihovog agenta u Beogradu.

Prema pisanju Jutarnjeg lista scenografija hapšenja navodnog hrvatskog špijuna u Beogradu podsećala je na hapšenje Slobodana Miloševića, ali i na niz "spektakularnih akcija srpske policije". Prema pisanju ovog lista tajming ovog hapšenja nije slučajnost.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Sasvim je izvesno da će objava hapšenja agenta hrvatske vojne sigurnosne službe imati i spoljnopolitički aspekt kroz odnose Hrvatske i Srbije, praktično je ispod radara prošla činjenica da je akcija BIA, srpske tajne službe, objavljena u trenutku dok traje rasprava o izboru kandidata za novog direktora civilne tajne službe - piše Jutarnji list.

Hrvatski mediji u zbunu posle hapšenja špijuna: Radio je za nas! Ne, nije radio za nas!

Jutarnji navodi i da je Bratislav Gašić, bivši ministar obrane, kojeg je krajem prošle godine Vučić smenio pod pritiskom javnosti zbog izjave: “Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu”, kandidat upravo za poziciju prvog čoveka BIA. List piše i da je vršen veliki pritisak da Gašić bude smenjen nakon pada vojnog helikoptera 13. marta 2013. godine kada je u nesreći stradalo sedam osoba, da se to nije desilo i da je javnost zbog toga ostala nezadovoljna.

Jutarnji list piše da se pisanjem o hapšenju navodnog hrvatskog špijuna, fokus sa Gašića pomera na to.

foto: Beta / Miloš Miškov

Po njihovoj analizi moguće je i da sadašnji čelnik službe advokat Aleksandar Đorđević, koji nije bio Vučićev izbor, ovom akcijom želi sačuva svoju poziciju.

Ovaj list postavio je i nekoliko teza koji se tiču konkretnih navoda da je hrvatski agent prikupljao podatke o oficirima JNA koje je Hrvatska optužila ili planira da optuži za ratne zločine, kao i da je prikupljao podatke o organizacijskoj strukturi i odnosima u Vojsci Srbije.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.