Bošnjaci prete premijeru zbog posete Pazaru: Vučiću, ne dolazi, povredićeš se!
Foto: Fonet

nije dobrodošao

Bošnjaci prete premijeru zbog posete Pazaru: Vučiću, ne dolazi, povredićeš se!

Na portalima u Sandžaku nakon najave premijera Vučića „da će otići u Pazar i da neće dozvoliti da Bošnjaci budu napadnuti, kao ni Srbi, ali i bilo koji drugi građani” objavljeno je mnogo komentara
Objavljeno:

- Još uvek nije započet razgovor sa legitimnim Bošnjačkim predstavnicima o redefiniciji političkog sistema Srbije i autonomiji Sandžaka, o čemu su se građani već izjasnili još 1991. Država preko svojih „privatnih Bošnjaka” i preko svojih fudbalskih klubova opravdava dovođenje velikih policijskih snaga, koje blokiraju Novi Pazar i stvaraju prividnu sliku vanrednog stanja, te krše osnovna prava slobode kretanja. Ne možemo kao BNV da dozvolimo da pojedine stranke zbog jednog ministarstkog mesta ili zbog nekoliko državnih sekretara, lične ili partijske pozicije prodaju bošnjačke naciolne interese. BNV je tu da svaku stvar nazove pravim imenom - rekao je Ugljanin i dodao da će tražiti da se Bošnjacima obezbede prava koja su im zagarantovana, ili će tražiti treće rešenje, uz posredovanje Međunarodne zajednice.

Poruke građana novoj Vladi: Manje kradite, više radite! (VIDEO)

I dok Ugljanin traži međunarodnu intervenciju zbog nereda na jednoj fudbalskoj utakmici, ministar Rasim Ljajić smatra da je sve dobilo nepotrebnu političku konotaciju.

foto: Beta / Miloš Miškov

- Stvar je potpuno čista, država mora da se obračuna sa huliganima bez obzira na to da li su oni huligani Novog Pazara, Zvezde ili Partizana. Sve je dobilo nepotrebnu političku konotaciju, a jedino što je istina jeste to što ti huligani pribegavaju nasilju i sprovode isto na sportskim priredbama. Sada, što se tiče izjava Ugljanina, uvek možete da tražite razloge za svoju politiku i da izvlačite nešto u svoju korist, ali to je uzaludan posao i kontraproduktivan - naveo je Ljajić za „Alo!”.

Ministar ističe i da Novi Pazar nema druge opcije nego da se ogradi od takvih huligana, i bori protiv istih. - Ostali neka rade šta hoće, ali čelnici Novog Pazara moraju da gledaju u svoje dvorište, jer će ti huligani štetiti klubu i dovešće ga do ispadanja iz Lige i ruba egzistencije. Novi Pazar ne sme da obraća pažnju na to kako se ponašaju drugi klubovi, a što se tiče saopštenja FK Crvena zvezda, izgleda kao da su ga pisali navijači, a ne uprava - naglašava Ljajić.

(Espreso.co.rs / Alo.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.