Bošnjaci prete premijeru zbog posete Pazaru: Vučiću, ne dolazi, povredićeš se!
Foto: Fonet

nije dobrodošao

Bošnjaci prete premijeru zbog posete Pazaru: Vučiću, ne dolazi, povredićeš se!

Na portalima u Sandžaku nakon najave premijera Vučića „da će otići u Pazar i da neće dozvoliti da Bošnjaci budu napadnuti, kao ni Srbi, ali i bilo koji drugi građani” objavljeno je mnogo komentara
Objavljeno:

- Vučiću, jesi li opet organizovao neki lažni napad, sam na sebe, kao sto si to uradio u Srebrenici?“, „Samo, molim te, nemoj opet samog sebe - samo su neki od komentara na portalima u Sandžaku nakon najave premijera Vučića „da će otići u Pazar i da neće dozvoliti da Bošnjaci budu napadnuti, kao ni Srbi, ali i bilo koji drugi građani”.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Istovremeno, nemile scene sa fudbalskog meča između Novog Pazara i Crvene zvezde pokušao je da iskoristi i lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin, koji je za sve optužio državni vrh Srbije.

- Ovo je novi talas šovinističke, rasne i nacionalne mržnje srpskih ekstremista prema Bošnjacima u svojstvu takozvanih Zvezdinih navijača, pod zaštitom državnih policijskih snaga. Aktuelna dešavanja su podvala državnog vrha - rekao je Ugljanin.

foto: Marina Lopičić

On je naglasio da smatra da u Srbiji postoji neprijateljski odnos prema Bošnjacima i da se situacija na stadionu, ali i zajednička vežba pripadnika policija Srbije i RS na granici sa BiH dešava kako bi se skrenula pažnja sa problema Bošnjaka.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.