Rasipanje! Toma i Dragica sa delegacijom na Rio spiskali 20 hiljada evra! (FOTO)
Foto: Fonet

ŠIROKO

Rasipanje! Toma i Dragica sa delegacijom na Rio spiskali 20 hiljada evra! (FOTO)

Nakon kritika premijara Vučića na račun RTS-a i njihovih troškova tokom izveštavanja sa Olimpijskih igara u Riju, postavlja se pitanje šta je sa troškovima onih koji nisu sportisti i članovi tima i stručnih štabova
Objavljeno: 09:09h

Ministar u Riju nije imao na raspolaganju svoj automobil, već je koristio prevoz koji je obezbeđen za sve državne zvaničnike, a koji je u organizaciji Međunarodnog olimpijskog komiteta. Ministar se odrekao svih dnevnica, kao što to uvek i radi, a na Olimpijske igre putovao je ekonomskom klasom, naveli su.

Da li je bilo potrebno da i ministar i predsednik danima budu u Riju?

Nije - kaže bivši državni sekretar u Ministarstvu sporta i omladine Nenad Borovčanin.

- Mislim da ministar ima pokrivene troškove od strane Olimpijskog komiteta za ceremoniju otvaranja ili zatvaranja, kao i predsednik države, i njima i jeste mesto na jednoj od te dve ceremonije, ali svakako boravak koji bi bio 10-15 dana ili sve vreme tokom trajanja OI - to nije njihov posao - kaže Borovčanin.

foto: Filip Plavčić

Niti je to posao članova upravnih i izvršnih odbora nekih granskih saveza, a bilo ih je itekako u Riju, kaže Borovčanin.

Znamo, međutim, ko nije bio. Predsednik jednog od inače najskromnijih sportskih saveza - kajakaškog, na iznenađenje samog Komiteta, odbio je put na Olimpijske igre.

- Jedna od tih stvari mi nije odgovarala, a to je da ne mogu da budem sa mojim kajakašima. Da idem da gledam Rio, da budem na tribinama - hvala, ne treba. Ne znam šta bih rekao za druge, vidim da je bilo dosta predsednika saveza, mojih kolega... - kaže Mirko Nišović, predsednik Kajakaškog saveza Srbije.

Kako N1 nezvanično saznaje Olimpijski komitet je "po čoveku" morao da izdvoji oko 5 hiljada evra, ali nema potvrde te informacije u komitetu. Nisu odgovorili ni na pitanje koliko je u Riju bilo onih koji se nisu takmičili i bez kojih se moglo, a čiji su boravak platili.

(Espreso.co.rs / N1)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.