Marko Đurić: Priština hoće da prisluškuje telefona Srbima!
Foto: FoNet

samo nam još to fali

Marko Đurić: Priština hoće da prisluškuje telefona Srbima!

- To bi im omogućilo da prisluškuju telefone građana širom Srbije - izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić
Objavljeno:

Naravno tako nešto nije bilo moguće ni razmatrati, kazao je direktor Vladine Kancelarije za KiM, podsetivši da su Albanci na poslednjoj rundi razgovora o telekomunikacijama želeli da imovinu “Telekoma Srbija” prepišu na kosovskog telekomunikacionog operatera “i nama rentiraju našu opremu”. Na taj način, rekao je Đurić, Albanci su želeli da naprave presedan i tako nešto kasnije kopiraju na Trepču, Brezovicu i druga srpska dobra koja žele da prisvoje.

foto: Beta

Kazao je da ipak postoji dosta toga oko čega su približeni stavovi Beograda i Prištine o telekomunikacijama, navodeći u tom pravcu da će “Telekom Srbija” biti registrovan za celu teritoriju KiM. Takođe, kazao je Đurić, tarife će ostati iste i u budućnosti se neće koristiti neki posebni pozivni brojevi za komunikaciju sa drugim delovima Srbije i slično, dakle numeracija ostaje i u budućnosti ista, o čemu su, kako je naveo, rešenja pronašli eksperti.

(Espreso.co.rs/ Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.