VUČIĆ NIKAD JASNIJI: Odbiću sastanak s Trampom ako Amerika bude tražila da priznamo Kosovo!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/TV Pink

GOSTOVANJE NA TV PINK

VUČIĆ NIKAD JASNIJI: Odbiću sastanak s Trampom ako Amerika bude tražila da priznamo Kosovo!

Predsednik Aleksandar Vučiuć naveo je da predstojeći pregovori "neće biti laki i jednostavni", a da taj proces Srbiji otežavaju prethodne vlasti, koje su "pre 10-12 godina" pregovore izmestile iz Ujedinjenih nacija u Evropsku uniju

Objavljeno: 10:14h

Predsednik Aleksandar Vučić naveo je da očekuje iznanadjenje na predstojećim pregovorima Beograda i Prištine u Vašingtonu, implicirao da bi to podrazumevalo medjusobno priznanje Srbije i Kosova, a da bi u tom slučaju odbio sastanak sa predsednikom SAD Donaldom Trampu.

On je na TV Pink naveo da bi u tom slučaju "bio ili prvi predsednik Srbije kome je ponudjen bilateralni sastanak sa predsednikom SAD i da bi bio prvi predsednik Srbije koji je to odbio".

- Mislim da znam šta može da bude sadržaj tog iznenadjenja... i da će u tom slučaju odbiti sastanak sa Trampom i (premijerom Kosova Avdulahom) Hotijem - rekao je Vučić.

Naveo je da predstojeći pregovori "neće biti laki i jednostavni", a da taj proces Srbiji otežavaju prethodne vlasti, koje su "pre 10-12 godina" pregovore izmestile iz Ujedinjenih nacija u Evropsku uniju.

- Naša platforma bi mogla da bude 'činite sve suprotno od ovih prethodnih'. Dovedeni smo u situaciju da poštujemo akte koji su doneti na katastrofalan način - ocenio je Vučić.

Vučić je rekao i da se podrška njegovoj politici ogleda u podršci koju uživa medju biračima na Kosovu i Metohiji.

- Za mene je mnogo važno šta ljudi na Kosovu misle, naši rezultati tamo su ;ne malo veći u odnosu na ostale delove Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.