VUČIĆ: Samo jedna tačka na agendi predstojećih pregovora biće neprihvatljiva!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Pink

ČVRST STAV

VUČIĆ: Samo jedna tačka na agendi predstojećih pregovora biće neprihvatljiva!

Aleksandar Vučić je gostujući na TV Pink naveo da su Srbija "mora da plati cenu" neuspešnih politika i poraza od devedesetih godina

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija dobila zvaničnu agendu za predstojeće pregovore Beograda i Prištine, na kome je bila samo je bila "samo jedna tačka koja je bila neprihvatljiva", koju nije precizno odredio, ali da Srbiju 3. i 4. septembra ipak čekaju teški pregovori.

On je gostujući danas na TV Pink naveo da su Srbija "mora da plati cenu" neuspešnih politika i poraza od devedesetih godina.

Dodao je i da su domaće službe snimile neformalne izjava lidera iz regiona koji su "Vučić morati da potpiše sve što mu se stavi na sto".

- Nema veze pod kakvim ucenama se nalazimo, nastavićemo da štitimo državne interese. Mi nismo do sada analizirali šta Srbija ima danas na Kosovu i šta je realno što možemo da dobijemo. Mi nemamo tu vrstu racionalnog pristupa, odgovornosti - ocenio je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da je Suzane Grubješić (aktivista Centra za spoljnu politiku) bila u pravu kada je rekla da Vašington i dalje insistira na medjusobnom priznanju Srbije i Kosova.

- Ko god kaže drugačije samo laže i obmanjuje ljude... Najveći problem je što ljudi misle da se ništa nije promenili - rekao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.