PREDSEDNIK: Nezaposlenost u Srbiji je na istorijskom minimumu!
Aleksandar Vučić na Pinku, Foto: Printscreen/Pink

VUČIĆ U JUTARNJEM PROGRAMU

PREDSEDNIK: Nezaposlenost u Srbiji je na istorijskom minimumu!

Aleksandar Vučić je na TV Pink rekao da će se time Srbija po broju nezaposlenih naći na nivou najsnažnijih ekonomija Evrope

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će u ponedeljak biti objavljeno da se nezaposlenost u Srbiji nalazi na istorijskom minimumu, ;ispod 7,5 odsto u drugom kvartalu.

On je na TV Pink rekao da će se time Srbija po broju nezaposlenih naći na nivou najsnažnijih ekonomija Evrope.

Razlog za to je, naveo je Vučić, što su ekonomske mere za ublažavanje krize izazvene korona virusom bile "ciljane, pametno osmišljene i, po oceni Medjunarodnog monetarnog fonda, efikasne".

Vučić je najavio da penzioneri ;uskoro mogu očekivati povećanje penzija, "koje neće biti beznačajno", zbog primene "švajcarskog modela" obračunavanja penzija, a najavio je i finansijsku pomoć za poslodavce.

- Nadam se da će država moći da sa barem dve trećine pomogne poslodavcima u isplati povećanja minimalca (o kom se pregovara)... ;Ja ne mogu da govorim o snovima sindikalnih lidera... ali verujem da ćemo u jednoj ovako užasnoj godini ostariti uspeh - kazao je Vučić.

On je naveo i da po istraživanjima javnog mnjenja u koja ima uvid za žene tema ostaje ekonomija i korona virus, a da za muškarce to polako postaje Kosovo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.