SEĆANJE NA PROŠLOST NE SME DA IZBLEDI, TO SE NIKAD NEĆE PONOVITI! Gradonačelnik Beograda o Oluji
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, Foto: Printscreen

saopštio

SEĆANJE NA PROŠLOST NE SME DA IZBLEDI, TO SE NIKAD NEĆE PONOVITI! Gradonačelnik Beograda o Oluji

On je naveo da je progonom srpskog stanovništva Hrvatska izgubila vredne, poštene i dobre ljude

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić poručio je na 25. godišnjicu operacije "Oluja" da sećanje na tragičnu prošlost ne sme izbledeti, ali i da je to sećanje pouka generacijama koje dolaze da se budućnost gradi na prepoznavanju zločina i poštovanju žrtava.

"Na današnji dan šaljemo jasne poruke da nikada ne možemo da zaboravimo taj etnocid koji je obeležio modernu srpsku istoriju, kao i da nikada nećemo dozvoliti još jednu prisilnu veliku seoba Srba", rekao je Radojičić, a saopštila Gradska uprava.

On je naveo da je progonom srpskog stanovništva Hrvatska izgubila vredne, poštene i dobre ljude, koji su u Beograd doneli novine i kulturne jedinstvenosti koje je on, dodaje, zdušno prihvatao, menjajući se i uzimajući za sebe najbolje od svakoga od njih.

"Ljudi, koje su životne okolnosti naterale da sa jednom torbom, u koju su spakovali ceo svoj život, dođu u Beograd i zauvek ga zavole, doprineli su razvoju naše prestonice o kojem danas svedočimo. Zahvalni smo im na tome i vaša bol je i naša i tako će biti zauvek", rekao je Radojičić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.