VULIN: Po naređenju Aleksandra Vučića počeli radovi na izgradnji Kovid bolnice u Kruševcu
Aleksandar Vulin, Foto: Printscreen

POČELO JE

VULIN: Po naređenju Aleksandra Vučića počeli radovi na izgradnji Kovid bolnice u Kruševcu

- Kada sve ovo jednoga dana prođe, a proći će i naravno da ćemo pobediti, ova bolnica će moći da bude upotrebljena i za neke druge svrhe

Objavljeno:

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da reč o višenamenskoj bolnici.

- Po naređenju vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, u Kruševcu će biti izgrađena kovid bolnica, koja će imati kapacitet od oko 500 ležajeva i Vojska Srbije je dobila zadatak da u najkraćem mogućem roku izgradi bolnicu, uradi sve što je potrebno da se ovde smeštaju ljudi koji su oboleli od kovida, da ih lečimo, da im pomognemo – istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je obišao danas radove na izgradnji bolnice za smeštaj i lečenje pacijenata obolelih od Kovid 19 u okviru Vojnog kompleksa „Rasina“ u Kruševcu.

Prema rečima ministra odbrane, reč je o višenamenskoj bolnici.

- Kada sve ovo jednoga dana prođe, a proći će i naravno da ćemo pobediti, ova bolnica će moći da bude upotrebljena i za neke druge svrhe. Za sada, ovo mora da bude kovid bolnica, mora da bude najopremljenija, najspremnija i mora da bude izgrađena u najkraćem mogućem roku. Vojska Srbije je obezbedila prostor, koji će biti očišćen od nepotrebnih objekata i uradili smo sve što je bilo potrebno što se tiče dokumentacije – naglasio je ministar Vulin.

Kako je istakao ministar Vulin, Grad Kruševac paralelno radi sve potrebne dozvole i pomaže i u rušenju i u odnošenju šuta.

- Vojska Srbije će, kao i uvek, ispuniti svako naređenje svog vrhovnog komandanta. Tamo gde je vojska, tamo je i red i zakon i organizovanost, i naravno uspeh. Svi građani Srbije mogu da budu ponosni na svoju vojsku, ne samo kada ih brani od neprijatelja, već i kada je u stanju da naš život učini boljim, a izgraditi bolnicu u ovako kratkom roku može samo Vojska Srbije – poručio je ministar Vulin.

Tokom obilaska lokacije, ministar odbrane je informisan preduzetim merama i predviđenoj dinamici radova. Grad Kruševac pružiće logističku podršku tokom izvođenja radova.Prema rečima načelnika Uprave za infrastrukturu pukovnika Radmila Kravića, u bolnici će u svim sobama biti razveden medicinski gas.

- Trenutno se izvodi rušenje, a po dobijanju zadatka Ministarstvo odbrane je pripremilo i poslalo zaključak Vlade za rušenje i izgradnju bolnice koji je usvojen, a na osnovu kojeg smo mi doneli Odluku o izgradnji bolnice – rekao je pukovnik Kravić i dodao da je izrađena sva neophodna dokumentacija za ugovaranje radova koje će sprovesti Vojnograđevinska ustanova „Beograd“ i da će izgradnja početi za sedam do 10 dana.

Kako je izjavila gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, u kasarni „Rasina“ će u najkraćem roku biti izgrađena kovid bolnica.

- Trenutno se raščišćava teren i svi stari objekti na ovoj lokaciji biće uklonjeni. Ovo je od izuzetne važnosti, kako za Grad Kruševac tako i za ovaj deo Srbije, jer će ovde biti izgrađena bolnica kapaciteta 500 ležajeva i biće instalirana najsavremenija oprema koja će biti korišćena za lečenje pacijenata obolelih od kovid virusa – rekla je gradonačelnica Kruševca.

Obilasku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić, komandant Komande za razvoj rasinske brigade pukovnik Rade Rnjaković i direktor Vojnograđevinske ustanove Beograd Slobodan Rakić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.