TRAŽE DA SE ODLOŽI SUĐENJE RATKU MLADIĆU! Opet se pominje njegovo zdravlje, LOŠE JE
Ratko Mladić, Foto: Profimedia

OVO JE RAZLOG

TRAŽE DA SE ODLOŽI SUĐENJE RATKU MLADIĆU! Opet se pominje njegovo zdravlje, LOŠE JE

On je tvrdio da zbog pogrešnog lečcenja Mladić već godinu dana pati od anemije, a kako prenosi Slobodna Evropa, izneo je i zamerke o mentalnoj sposobnosti Mladića da prati sudski postupak ubuduće

Objavljeno:

Pred sudijom Međunarodnog mehanizma za krivične sudove u Hagu danas je održana statusna konferencija u postupku protiv bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, na kojoj se mahom razgovaralo o Mladićevom zdravstvenom stanju.

Njegov branilac Dragan Ivetić tražio je da se odbrani dostavi kompletna medicinska dokumentacija iz pritvorske jedinice u Ševeningenu u kojoj je Mladić pritvoren od hapšenja 2011. godine, kao i da se odloži usmena rasprava o žalbama na presudu Mladuću koja je zakazana za 25. i 26. avgust.

On je tvrdio da zbog pogrešnog lečcenja Mladić već godinu dana pati od anemije, a kako prenosi Slobodna Evropa, izneo je i zamerke o mentalnoj sposobnosti Mladića da prati sudski postupak ubuduće.

Oglaganje žalbene rasprave traži do kompletne procene mentalnih sposobnosti generala VRS.

Statusna konferencija, održana je putem video linka, a Mladić i njegov advokat Dragan Ivetić prisustvovali su joj u sudnici, iako je osuđenik imao mogucnost da je prati iz pritvorske jedinice.

Žalbeno veće Mehanizma zakazalo prošle sedmice za 25. i 26. avgust, više puta odlaganu, sednicu za usmenu raspravu po žalbama na prvostepenu presudu kojom je Mladić osuđen na doživotni zatvor zbog navodnih ratnih zločina u Bosni i Hercegovini.

Sednica za usmeno predstavljanje žalbi bila je zakazana za 17. i 18. mart, ali je bila odložena zbog njegove operacije, a potom zbog oporavka i sve lošijeg zdravstvenog stanja.

Pisane žalbe tužilaštva i odbrane ranije su podnete sudu, a nakon što se obavi usmeno izlaganje žalbi, žalbeno veće trebalo da donese pravosnažnu presudu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.