Stisla kriza Karađorđeviće: Prestolonaslednik nema ni za rođendan!
Foto: Zorana Jevtić

Nema se - ne može se!

Stisla kriza Karađorđeviće: Prestolonaslednik nema ni za rođendan!

Razlog što ove godine na Belom dvoru nije priređena gala proslava jeste veoma loše materijalno stanje porodice Karađorđević, koji su u dugovima do guše.
Objavljeno: 07:54h
foto: Aleksandar Jovanović Cile

- Ti, genije, prvi plati stuju koju duguješ, pa ćemo onda da razgovaramo. Prvo plati 44 miliona koje duguješ EDB-u i 44 miliona koje duguješ EPS-u, pa onda možemo da razgovaramo - poručio je Vučić prestolonasledniku.

Pijuckajući čaj u nedelju prestolonaslednik sa setom se prisećao šta se prošle godine na taj dan dešavalo, da su u njegovom domu bili: Kralj Karl Šesnaesti Gustav i Kraljica Silvija od Švedske, Princ Albert od Monaka, španska Kraljica Sofija, bugarski car Simeon Drugi i mnoge druge istaknute ličnosti...

I dok je on proslavljao svoj najskromniji rođendan do sada, američki BBC počeo je da istražuje da li je Karađorđević stvarno rođen na tlu Jugoslavije.

Britanski premijer Vinston Čerčil jednu hotelsku sobu u Londonu privremeno je dao Kraljevini Jugoslaviji da bi princ Aleksandar Karađrođević mogao da bude rođen na jugoslovenskoj teritoriji. Ova priča navodi se i na zvaničnom sajtu Karađorđevića, ali BBC piše da je nemoguće naći dokaze koji to potvrđuju.

Ali izgleda da nema ničeg, navodi BBC, dodajući da takvog dokaza nema među milionima digitalizovanih dokumenata iz Čerčilove arhive, kao ni u Nacionalnoj arhivi.

Jedini dokument iz 1945. u kojem se pominje Jugoslavija i hotel „Kleridžis“ je pismo britanskom ministarstvu spoljnih poslova iz 23. jula u kojem se obaveštava da je kraljica Aleksandra rodila sina, ali se dogovor Čerčila i kralja Petra ne pominje. Dogovor se ne pominje ni u Hansardu, službenom zapisniku debata u britanskom parlamentu, ni u Čerčilovoj biografiji koju je napisao Martin Gilbert, ni u dnevnicima privatnog sekretara britanskog kralja Džordža Šestog, koji je zatim bio kum jugoslovenskom princu.

(Espreso.co.rs / Alo)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.