Sve bahanalije novopazarskog Don Orljeona: Novac, žene, moć muftije Zukorlića! (FOTO)
Foto: Damir Dervišagić, Profimedia

mufty ponovo napada

Sve bahanalije novopazarskog Don Orljeona: Novac, žene, moć muftije Zukorlića! (FOTO)

Zašto se 10 hiljada ljudi buni protiv funkcije bivšeg muftije?

Objavljeno: 15:41h

No nije samo odnos prema ženama, i dogmatsko učenje problematično u celoj priči, već je npr. u kuću verskog vođe upadala i srpska žandarmerija. Oni su 2012. godine vršili pretres Zukorlićeve kuće, i tom prilikom uhapsili njegovog rođaka, javila je Anadolija.

On je negirao da je policija pretresala njegovu kuću već je kazao da su oni demonstrirali silu ispred njegove kuće koja je, kako je rekao, očito imala za cilj svojevrsnu političku poruke i pretnje.

Više od 4 godine kasnije, on nema problema sa državnim organima, već je i na čelu jednog državnog tela.

Ipak, mediji iz njegove okoline, bliže upoznati sa muftijinim poslovima, imaju sumnju u njegovu etiku. Tako se istraživački tim Glasa pazara u svom tekstu pita:

"Kako o etici ima pravo govoriti neko ko je na račun IZ-e, islama i muslimana zabogatio, sagradio nekoliko kuća, vila sa bazenima i sportskim terenima, kupio nekoliko stanova i više desetina hektara imanja"

On je među omladinom, onom koja gleda uskogrudo, uneo kodeks nepoštovanja prve žene (starije), na način da se može ženiti i sa drugom ženom, bez prethodnog ispunjavanja islamom predviđenih uslova. Pa danas njegovi saradnici i neki drugi ostavljaju žene sa po troje dece, a žene se sa mlađim curama, oponašajući Zukorlića".

U istom tekstu zovu ga Don Orljeone.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.