Sve bahanalije novopazarskog Don Orljeona: Novac, žene, moć muftije Zukorlića! (FOTO)
Foto: Damir Dervišagić, Profimedia

mufty ponovo napada

Sve bahanalije novopazarskog Don Orljeona: Novac, žene, moć muftije Zukorlića! (FOTO)

Zašto se 10 hiljada ljudi buni protiv funkcije bivšeg muftije?

Objavljeno: 15:41h

On je čovek koji je podelio Sandžak svojojm drugom ženidbom. Prvenstveno što, iako Šerijat dozvoljava i četiri supruge, druga bi trebalo da bude, veruje se, ili udovica, ili siromašna devojka. On je pak oženio mladu, lepu, bogatu Novopazarku, koja mu je sada i glavni menadžer na Internacionalnom univerzitetu čiji je vlasnik.

Drugo, Novopazarci su sve ispratili rečima: Lako mu je dovesti i drugu, i treću ženu, "kad se valja u novcu". Ipak, izvori finansiranja ovog bivšeg muftije nisu poznati i transparentni.

"Ko je Zukorlić?" - pita se Aida Ćorović u tekstu koji je objavljen na sajtu Novog magazina, i odgovara: "vrlo inteligentan, ali dominantno nemoralan, bahat, primitivan i netolerantan, čovek koji vozi preskupa kola na čijim tablicama piše “MUFTY”, okružen do zuba naoružanim telohraniteljima, sklon da maltretira i nasrće na saradnike koji se drznu da budu neposlušni. Mizogin, sa neskrivenim tendencijama da potčinjava i zloupotrebljava žene, beskrupulozan u nameri da Islamsku zajednicu pretvori u ličnu prćiju, a da ljude oko sebe smatra vlasništvom i potrošnom robom."

foto: Zorana Jevtić

Navodno je u bahanalijama sa ženama u svom dvorištu "uhvaćen" od strane radoznalih pogleda, ali se ni on nikada nije potrudio da od sebe otkloni taj "don žuanovski" motiv, niti su te priče otišle dalje od "gradskih nagađanja". Jednom je samo izjavio, na pitanje o bigamiji, da je "bolje da ima dve žene, nego da vara svoju", no o aferama izvan oba braka nije govorio.

Ipak, pitanje koje većina postavlja je da li takav neko može da bude dobar izbor za odbor koji simboliše nauku, razvoj, budućnost.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.