Napredni stručnjak: Novi zamenik gradonačelnika Novog Sada završio je srednju školu u 23. godini!
Foto: Zorana Jevtić

Smehotres na sns način

Napredni stručnjak: Novi zamenik gradonačelnika Novog Sada završio je srednju školu u 23. godini!

Srđan Kružević (1977) je prema zvaničnoj biografiji u 23. godini završio Srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu, a 2012. je postao diplomirani ekonomista na Privrednoj akademiji u Novom Sadu
Objavljeno: 15:43h
foto: Nebojša Mandić

Funkcioner je Jedinstvene Srbije od 2009. godine i od tada je bio u nekoliko nadzornih i upravnih odbora, a od 2014. do 2016. je bio i poslanik u Skupštini Srbije, gde je ponovo izabran na poslednjim izborima pre dva meseca.

Aleksandar Kravić, nekadašnji basista u bendu Đorđa Balaševića, rođen je 1958. godine u Novom Sadu, gde je završio Pravni fakultet. Bio je dugododišnji novinar RTV-a (tada Televizije Novi Sad).

Od 2000. godine do danas obavljao je više funkcija, kao što su generalni direktor RTV-a, potpredsednik Pokrajinske vlade, potpredsednik Skupštine Vojvodine. Rad u Gradskom veću Novog Sada za njega nije novina jer je već bio tu u periodu od 2008. do 2012. godine kada je vodio resor sporta i omladine.

Novi čovek u Gradskoj kući je i funkcioner PUPS-a Tihomir Nikolić, koji će biti zadužen za socijalu. On je rođen 1943. i godinama je u penziji. Tokom radnog veka je bio na rukovodećim mestima u više privrednih preduzeća.

Odbornik u Skupštini grada je bio od 1974. do 1982. godine, kao i u prošlom sazivu kada je bio najstariji odbornik.

Dok će Nikolić biti najstariji u veću, najmlađi član će biti Mira Radenović rođena 1986. godine, koja je prema poslednjim podacima bila član G17, a sada je navodno u SNS, ali do danas nije potvrđeno kojoj stranci pripada. Ona će voditi sektor urbanizma i zaštite životne sredine, a u biografiji se navodi da je 2005. godine završila Jovinu gimnaziju i 2010. godine diplomirala na Departmanu za hemiju, biohemiju i zaštite životne sredine na PMF-u.

U međuvremenu je završila master studije i 2015. godine na istom fakultetu upisala doktorske studije. U biografiji se navodi da od 2011. godine radi u JKP "Čistoća", prvo kao samostalna saradnica, a potom kao lice odgovorno za upravljanje otpadom u preduzeću.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.