SRAMOTA JE ZA OPOZICIJU DA JE PREDVODI LJOTIĆEVAC: Dačić ispreskakao Boška Obradovića
Dačić smatra Obradovića najvidljivijim predstavnikom srpske opozicije, Foto: Emilija Jovanović

zakuvalo se

SRAMOTA JE ZA OPOZICIJU DA JE PREDVODI LJOTIĆEVAC: Dačić ispreskakao Boška Obradovića

Dačić kaže i da je katastrofalna odluka dela opozicije da ne učestvuju na izborima, a da to nije dobro pre svega za njih, ali ni za Srbiju zato što je, dodaje, njihov projekat da posle izbora osporavaju legitimitet organa vlasti.

Objavljeno: 21.05.2020. 12:39h

Ministar spoljnih poslova i lider SPS Ivica Dačić kaže da je sramota za srpsku opoziciju da je lider Dveri Boško Obradović njen najvidljiviji predstavnik.

Dačić je na Studiju B rekao da ne zna kako se zbog toga osećaju drugi u opoziciji i da ne može da zamisli da će njih da predvodi Obradović.

"To nije normalno", rekao je Dačić i naveo da ideje za koje se zalaže Obradović nisu moderne ideje iza kojih treba da stane više stranaka, različitih političkih opcija, pogotovo ne iza "raznih sredstava za rad" koje upotrebljava lider Dveri, od testera upada u RTS i Predsedništvo do pretnji upućenih na društvenim mrežama.

Dačić je rekao da niko ne zna tačno da definiše zašto je Obradović štrajkovao, te da lider Dveri svaki dan ima neku svoju koncepciju.

"Jednog dana bije, drugog dana je neki mirotvorac, Gandi, on je ipak ljotićevac", kaže Dačić.

Kaže i da je katastrofalna odluka dela opozicije da ne učestvuju na izborima, a da to nije dobro pre svega za njih, ali ni za Srbiju zato što je, dodaje, njihov projekat da posle izbora osporavaju legitimitet organa vlasti.

"Tužakaće Srbiju po raznim međunarodnim foruma. Sve to nije dobro, a suština je da znaju da nemaju šansu na izborima. Ako pogledate koji su njihovi zahtevi, oni se kreću od toga da se formira prelazna vlada. Čekajte, gde to ima?! U ovoj zemlji se na vlast dolazi izborima", kaže Dačić.

Povodom pretnji deci predsednika Aleksandra Vučića, Dačić kaže da je svašta bilo u politici, ali da taj nivo odavno nije pređen na taj "bezočan, besprizoran i amoralan način" i poručio da je porodica nešto što bi trebalo da bude svetinja za sve.

"Oni misle da možete slobodno da napadate Vučićevu decu ili moju ili bilo čiju drugu, napadaju i novinare za koje misle da podržavaju vlast i javne ličnosti koje podržavaju vlast", rekao je Dačić.

Da je ovo, kaže, diktatura, imali bi problema oni što podržavaju opoziciju, a ne oni što podržavaju vlast.

"Imate svakodnevno stvaranje jedne atmosfere koja je dovela i do ubistva Đinđića kad je to bilo, jer se stvarala atmosfera da su to kirminalci, da je on takav, pretilo mu se. Zato treba ozbiljno shvatiti te stvari", rekao je Dačić i dodaje da na izborima očekuje ubedljivu pobedu vladajuće koalicije, a da je cilj koalicije SPS-JS bolji rezultat nego na prethodnim izborima kada su osvojili 11 odsto glasova.

Bonus video:


(Espreso.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media