DAČIĆ IMA JAKU PORUKU ZA CRNOGORSKOG ŠEFA DIPLOMATIJE: Evo šta je poručio Darmanoviću!
Ivica Dačić, Foto: Printscreen

JASAN STAV

DAČIĆ IMA JAKU PORUKU ZA CRNOGORSKOG ŠEFA DIPLOMATIJE: Evo šta je poručio Darmanoviću!

Naglasio je da je najvažnije da Crna Gora probleme reši dijalogom sa svojim građanima i svojom crkvom

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da na današnjem sastanku ministara spoljnih poslova Zapadnog Balkana, na kojem je učestvovao i crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović, nije imao priliku da mu se obrati i odgovori na optužbe o mešanju Srbije u unutrašnje stvari Crne Gore.

Dačić je ponovio da Srbija želi najbolje moguće odnose sa Crnom Gorom, te da će Darmanoviću odgovoriti na optužbe kad se budu sreli.

Šef srpske diplomatije je rekao da zainteresovanost Srbije za prava srpskog naroda u Crnoj Gori ne može da se tumači kao hegemonizam i da su za Srbiju prioritetna pitanja prava srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve u toj zemlji.

''To je pitanje univerzalnog karaktera i značaja, to je uslov koji EU postavlja i pred Srbiju i Crnu Goru za ulazak u Uniju. I dalje čekam da mi odgovore ako su već svi ravnopravni u Crnoj Gori kako to da od Srba kojih ima više od 28 odsto u toj zemlji nema nijednog koji je u vlasti'', rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

Naglasio je da je najvažnije da Crna Gora probleme reši dijalogom sa svojim građanima i svojom crkvom.

''Mi želimo da sve prođe mirno, zainteresovani smo za mir i stabilnost. Ne želimo da zaoštravamo odnose, ali ih upozoravamo da ne optužuju Srbiju jer znaju da to nije tačno'', poručio je Dačić.

Dodao je da ništa ne sme da ugrozi odnose između srpskog i crnogorskog naroda koji su, kako kaže, najbliskiji i naglasio je da u rešavanju tog problema treba naći zajednički jezik, a što su, kaže, savetovali i Evropska komisija i SAD.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.