DAČIĆ DOČEKAO AVION IZ KATARA PUN MEDICINSKE OPREME: Veliki gest prijateljske zemlje!
Ministar Spoljnih poslova Ivica Dačić, Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

hvala im

DAČIĆ DOČEKAO AVION IZ KATARA PUN MEDICINSKE OPREME: Veliki gest prijateljske zemlje!

Šef srpske diplomatije je, u ime vlade i predsednika Republike, izrazio zahvalnost državi Katar

Objavljeno:

Dačić danas je na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla" dočekao avion sa humanitarnom pomoći iz Katara.

Avion sa medicinskom opremom, zaštitnim i epidemiološkim maskama, sleteo je u Beograd oko 16 sati. Pomoć su na aerodromu pored ministra Dačića dočekali i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, kao i ambasador Katara u Srbiji šeik Mubarak bin Fahad Al Tani.

Više desetina hiljada maski, rukavica, vizira, mantila dopremio je danas avion iz Katara, kao humanitarnu pomoć Srbiji, a ministar Dačić rekao je da se Katar time još jednom svrstao u grupu prijateljskih zemalja.

Avion je dopremio oko 470.000 hirurških maski, 70.000 visokokvalitetnih maski N95, 85.000 epidemioloških maski, više desetina hiljada rukavica, zaštitnih naočara, vizira, hirurških mantila, 4.700 kombinezona...

Šef srpske diplomatije je, u ime vlade i predsednika Republike, izrazio zahvalnost državi Katar što je odgovorila na poziv Srbije u teškim vremenima borbe protiv Covid 19. „Katar se time još jednom svrstao u grupu prijateljskih zemalja koje su doprinele da Srbija značajno ojača kapacitete u borbi protiv virusa korona. Sigurno je da naš narod i država neće zaboraviti gest prijateljstva i solidarnosti", rekao je Dačić.

Ministar Dačić je dodao da je pomoć još vrednija, ako se zna da je Katar i sam suočen sa pandemijom Covid 19 i da je nedavno broj registrovanih slučajeva prešao 33.000. Takođe, Dačić je napomenuo da ova pomoć i niz političkih kontakata u prethodnom periodu pokazuju da se odnosi dve zemlje kreću uzlaznom linijom.

„Baš zato cenimo ovaj humani gest i želimo da se dve zemlje posvete i zajednički rade na prevazilaženju globalne krize", rekao je Dačić. On je naveo i da želimo da vidimo avione kompanije „Katar ervejs" na beogradskom aerodromu, kao znak obnavljanja redovne linije između Beograd i Dohe. Ambasador Katara u Republici Srbiji šeik Mubarak bin Fahad Al Tani je rekao da je emir Katara naložio da se uputi medicinska pomoć Srbiji, kao odgovor na njenu molbu za pomoć u borbu sa korona virusom, polazeći od prijateljstva koje povezuje naše dve zemlje i u cilju daljeg razvoja naših bilateralnih odnosa.

„Nadamo da se da će ova pomoć doprineti prevazilaženju krize i vraćanju života u normalu, kao i nastavku jačanja odnosa dve prijateljske zemlje", rekao je ambasador.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.