ZBOG KORONE JE ZAVRŠILA U KOMI: Kada se probudila pet dana kasnije, dočekalo je OGROMNO IZNENAĐENJE
Dečak je bio negativan na korona virus, Foto: Screenshot/youTube

HRABRA ŽENA

ZBOG KORONE JE ZAVRŠILA U KOMI: Kada se probudila pet dana kasnije, dočekalo je OGROMNO IZNENAĐENJE

Njihov sin Zajen je početkom marta imao temperaturu i bio je umoran, ali majka ga je lečila i ozdravio je...

Objavljeno:

Za Alisu Kapers i Ziada Razaka dolazak druge bebe nije bio ni najmanje jednostavan. Već neko vreme želeli su svom trogodišnjem sinu Zajneu da podare brata ili sestru, ali začeće je trajalo poduže. U međuvremenu je Alicia ostala trudna. Krajem marta hospitalizovana je u bolnici u Sinsinatiju zbog korona virusa.

Njihov sin Zajen je početkom marta imao temperaturu i bio je umoran, ali majka ga je lečila i ozdravio je. Potom je suprug oboleo, patio je od umora i glavobolje, a izgubio je i osećaj mirisa i ukusa.

- Poprilično smo sigurni da je virus procirkulisao kroz celu našu porodicu - ispričao je Ziad (37) za CNN.

Majka, Alicia je počela da se oseća loše. Zabrinula se da je reč o korona virusa jer joj se zdravlje pogoršavalo.

Muž ju je potom odveo u bolinicu TriHealth Good Samaritan u Sinsinatiju 24. marta. U roku od nekoliko sati stavili su je na respirator.

- Ne znam jesu li mislili hoće li se izvući. Počeli smo da razgovaramo o sigurnim načinima porođaja - priča Zaid.

Liekari su Alisiju okrenuli na trbuh, kako bi joj povećali dotok kiseonika u pluća i kako bi mogla lakše da diše. Takođe su joj dali lek remdesivir kao deo kliničkog ispitivanja.

Sestre su Ziada zvale svako jutro u 6 i stavljal isu mobilni na njeno uvo. Ona je bila pod sedativima, ali Ziad joj je pričao o njihovom sinu i smešnim uspomenama kako bi je razveselio i motivisao da nastavi da se bori.

Kada je Alisija dobila trudove, dva meseca pre termina, doktori su odlučili da je porode. Rodila je u medicinski indukovanoj komi.

- U to vreme sam bio uznemiren zbog njenog zdravlja. .

Svog drugog sina Laitha, ni jedno ni drugo nisu mogli odmah da upoznaju.

Nakon što je rodila, Alicijino zdravlje se poboljšalo, ali oporavak je bio jako spor. I dalje je bila na respiratoru. Nakon par dana je saznala da je rodila sina.

- Sećam se kada sam otišla u toalet prvi put otkako sam se probudila i ugledala ožiljak. Pomislila sam: O Bože, pa tu nikad nisam imala ožiljak. O da, to je od carskog reza - ispričala je Alisija.

U trenutku porođaja, tata Ziad je bio u 14-dnevnom karantinu. Kada je upoznao svog sina, bio je negativan na korona virus, a rezultate testova malenog su još čekali. Doneli su mu ga i izolacijsku sobu, nosio je masku, naočare i zaštitno odelo kada je Laitha prvi put držao u naručju.

-Nisam smeo da mu diram kožu, ali bilo je bolje išta nego ništa - ispričao je.

Dečak je bio negativan na korona virus.

Alisija je u međuvremenu svoj 40. rođendan dočekala u bolnici, gde je bila više od mesec dana. Kada je odlazila iz bolnice sestre i medicinsko osoblje su je ispratili uz aplauz i bombone.

- Brinuli su o našoj porodici s velikom posvećenošću, proslavili Alisijin rođendan i otpratili nas kao da smo porodica - kaže Ziad.

Budući da se dečak rodio kao nedonošće, Alisija je kući otišla bez njega. Kada ga je Ziad doneo kod kuće par dana kasnije, mogla je prvi put da ga uzme u naručje.

Alisija je pobedila virus, ali je i dalje bila jako slaba. I dalje prima kiseonik, a snaga joj se polako vraća. Još uvek teško priča zbog rane od traheotomije.

Iako je srećna što je konačno došla kući , ovoj majci definitivno nije lako, a griža savesti je prati jer ne može normalno da se brine o sinu.

- Osećam se krivom ali shvatam da mi je on spasio život - zaključila je Alisija..

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24 sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.