TITO NIJE UMRO 4. MAJA? Držali su ga na aparatima, POLAKO SE GASIO, njegov doktor otkrio sve NEZVANIČNE INFORMACIJE
Josip Broz Tito, Foto: Printscreen

da li je ovo istina?

TITO NIJE UMRO 4. MAJA? Držali su ga na aparatima, POLAKO SE GASIO, njegov doktor otkrio sve NEZVANIČNE INFORMACIJE

Manje poznata stvar

Objavljeno:

Pre 40 godina, a prema zvaničnoj verziji 4. maja 1980. godine, umro je Josip Broz Tito, neprikosnoveni lider socijalističke Jugoslavije, proslavljeni ratni komandant i jedan od osnivača i čelnik Pokreta nesvrstanih.

Ipak, prema tvrdnjama njegovog lekara, doživotni predsednik SFRJ zapravo je umro dan ranije, ali su mu na današnji dan zvanično isključeni aparati koji su ga održavali u životu.

Ipak prema jednoj od verzija Titove smrti, Josip Broz nije umro 4. maja, već su mu tada samo zvanično isključeni aparati, a on je preminuo dan ranije.

Dr Predrag Lalević (87), hirurg i anesteziolog koji je tokom 16 godina sa predsednikom SFRJ Josipom Brozom bio na 106 putovanja u inostranstvu, opisao je ranije u medijima poslednja četiri meseca Titovog života u bolnici u Ljubljani.

- U prepodnevnim satima počela je hemodijaliza. Međutim, posle izvesnog vremena, došlo je do pada krvnog pritiska koji se nije popravljao, pa je morala biti prekinuta. Svi članovi konzilijuma, dežurni lekari, ali i najbolje i najstručnije medicinske sestre koje su negovale predsednika, okupili su se oko kreveta. Tito se lagano gasio - rekao je dr Lalević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.