SRBI I RUSI SU DVA BRATSKA NARODA KOJA NIKO NIJE USPEO DA ZAVADI: Jaka poruka povodom Dana branilaca otadžbine!
Dragomir Karić položio je vence, Foto: Sonja Spasić

porodica karić ostaje verna rusiji

SRBI I RUSI SU DVA BRATSKA NARODA KOJA NIKO NIJE USPEO DA ZAVADI: Jaka poruka povodom Dana branilaca otadžbine!

Ukazujući da smo imali razne događaje, kao što je i Informbiro, Dragomir J. Karić je naglasio da je uvek prevladalo osećanje, i s jedne i s druge strane, izuzetne bliskosti ruskog i srpskog naroda

Objavljeno:

Polaganjem venaca na Spomen-groblju oslobodiocima Beograda, Spomenik crvenoarmejcu i Spomenik "Ruske slave", na Novom groblju obeležen je danas Dan branilaca Otadžbine, nacionalni praznik Rusije.

Poštu herojima koji su dali živote za slobodu odao je i narodni poslanik Dragomir J. Karić sa članovima Pokreta snaga Srbije - BK, ističući da nikada ne smemo dozvoliti reviziju istorije i nepoštovanje ljudi koji su dali živote za našu slobodu.

"Video sam spomenik sovjetskom generalu, heroju ŠSR, koji je poginuo prilikom oslobođenja Budimpešte. Ispod imena piše da je po sopstvenoj želji sahranjen u Beogradu. Takvih primera ima mnogo i to dovoljno govori o ruskom narodu, o genetici Srba i Rusa, dva bratska naroda, koja niko nikada nije uspeo da zavadi", istakao je on, saopštila je BK Grupa.

Ukazujući da smo imali razne događaje, kao što je i Informbiro, Dragomir J. Karić je naglasio da je uvek prevladalo osećanje, i s jedne i s druge strane, izuzetne bliskosti ruskog i srpskog naroda, ali ništa manje i bliskosti srpskog naroda sa beloruskim, kazahstanskim i azerbejdžanskim narodom.

"Godinama smo porodica Karić i Pokret snaga Srbije - BK, čak i u vreme kada se kod nas nisu obeležavali ovakvi praznici, redovno polagali vence i cveće na spomen-obeležja nezaboravnih junaka, koji su učestvovali u oslobađanju naše otadžbine", rekao je Dragomir J. Karić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.