KARIĆI SE SUSRELI S MUSLIMANSKOM SVETSKOM LIGOM: Pale su i čestitke i priznanja
Foto: BK

scečanost

KARIĆI SE SUSRELI S MUSLIMANSKOM SVETSKOM LIGOM: Pale su i čestitke i priznanja

- Dok smo išli ovamo razmišljao sam o dve stvari. Prva je šta znači zdrava porodica i kakve sve blagodati joj Bog daje

Objavljeno:

Alfa BK univerzitet dodelio je titulu počasnog doktora nauka dr Muhamedu bin Abdul-Kerimu el Isi, generalnom sekretaru Muslimanske svetske lige - Rabite.

U obrazloženju je navedeno da je El Isi ovo značajno priznanje uručeno zbog "izuzetnog doprinosa i posvećenosti na polju međuljudske tolerancije i razumevanja među ljudima i religijama u svetu".

Narodni poslanik Dragomir J. Karić, jedan od osnivača Alfa BK univerziteta, prvog privatnog univerziteta u Jugoistočnoj Evropi, u svom obraćanju podsetio je da su on i narodna poslanica Milanka Karić, između ostalog, i članovi Parlamentarnih grupa prijateljstva sa svim arapskim zemljama pri Narodnoj skupštini Srbije.

- Drago mi je što našeg gosta možemo da dočekamo u hramu nauke kao što je Alfa BK univerzitet. Želim da ga pozdravim u ime utemeljivača i idejnog tvorca Alfa BK univerziteta Bogoljuba Karića i svih članova porodice Karić. Njegov dolazak ovde je za nas praznik. S obzirom na to da imamo nekoliko počasnih doktora nauka koji su laureati i Nobelove nagrade, poput Petera Handkea, imam pravo da verujem da ćemo sledeći put Muhameda bin Abdul-Kerimu el Isu u našoj zemlji i na Alfa BK univerzitetu pozdraviti kao dobitnika Nobelove nagrade - naglasio je Dragomir J. Karić.

Generalni sekretar Muslimanske svetske lige El Isa se u prepunoj velikoj sali Alfa BK univerziteta zahvalio na izuzetnoj počasti koja mu je priređena.

- Želim da iskažem zadovoljstvo i oduševljenje što sam ovde sa vama. Zaista osećam veliku privilegiju da sam ovim činom postao član porodice Alfa BK univerziteta i zahvalan sam na ukazanom poverenju. Ova počast biće dodatna motivacija i obaveza na mojim plećima da aktivnosti koje sam do sada sprovodio ubuduće sprovodim sa mnogo više energije i elana. Počašćen sam i mudrim rečima koje sam ovde čuo, kao i time što mi je doktorat dodeljen na Univerzitetu na kojem rade i deluju veoma uticajne intelektualne ličnosti. Privilegija je za mene i to što se osobe koje su pre mene dobile počasne doktorate smatraju osobama od ideja, znanja i umeća na svetskom nivou - podvukao je El Isa.

1 / 4 Foto: BK

On je dodao da je prezadovoljan što je posetio Srbiju i što je imao susrete sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, predsednicom Narodne skupštine Majom Gojković, ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, i patrijarhom Irinejom. Rekao je da se na tim sastancima upoznao sa izuzetno bogatom kulturom srpskog naroda i harmonijom koja vlada među različitim verskim zajednicama.

Poruku prisutnima uputio je i reis-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović.

- Dok smo išli ovamo razmišljao sam o dve stvari. Prva je šta znači zdrava porodica i kakve sve blagodati joj Bog daje. Jedna od takvih blagodati je definitivno i ovaj Univerzitet koji okuplja i promoviše dobre ljude i dobre vrednosti. Druga poruka koju želim da uputim je da je u islamskoj filozofiji svojstvo života izjedančeno sa svojstvom znanja. Kada ljudi shvate šta stvarno znači Muslimanska svetska liga - Rebita, biće ponosni i srećni što su bili svedoci ovom danu i ovom trenutku.

Svečanosti su prisustvovali brojni ambasadori, članovi diplomatskog kora, i profesori Alfa BK univerziteta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.