NEMA FAŠIZMA I KSENOFOBIJE U MOJOJ POLITICI! Obradović kaže da ne razume čemu tolika PANIKA oko njegove EMISIJE
Boško Obradović brani svoj govor sa Jutjuba, Foto: Emilija Jovanović

brani svoj stav

NEMA FAŠIZMA I KSENOFOBIJE U MOJOJ POLITICI! Obradović kaže da ne razume čemu tolika PANIKA oko njegove EMISIJE

On je ponovio da u njegovom govoru na jutjubu nema nikakve priče o "prljanju Srbije" koju su, kako je naveo, "izmislili režimski mediji"

Objavljeno: 22.02.2020. 14:34h
  • 3

Predsednik Dveri, Boško Obradović, izjavio je danas da u njegovoj izjavi o Rezoluciji Dveri o novoj migrantskoj politici nema rasizma, ksenofobije, fašizma, a posebno ne "diskriminatorskih pokliča", niti podsticanja straha i stvaranja neprijateljsskog okruženja prema migrantima i osobama drugačije boje kože i etničkog porekla".

Obradović je u saopštenju istakao kako nije razumeo zbog čega su se zaštitnik građana i poverenica za zaštitu ravnopravnosti "toliko uznemirili" zbog njegovog govora na Jutjubu o migrantskoj krizi.

On je ocenio da su "očito namerno" preskočili uvodni deo u kojem govori da svakome ko beži od rata treba pružiti pomoć, a onima koji žele da prihvate kulturu Srbije treba ponuditi posebne programe, ali da se pita da li politika predsednika Srbije najbolje rešenje za opstanak Srbije.

Obradović je naglasio da se njegovo pitanje odnosi na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz 2018, da nema straha od migranata i da će 2030. biti broj emigranata koji napuštaju Srbiju i imigranata koji u nju dolaze.

"Ako se ispuni ova Vučićeva projekcija, to znači da ako svake godine 50.000 ljudi odlazi iz Srbije – 50.000 migranata će svake godine dolaziti u Srbiju. Da li je to rešenje i kada su građani Srbije pitani na izborima ili referendumu da li su za ovakvo rešenje migrantske krize u Srbiji", upitao je Obradović u saopštenju.

On je ponovio da u njegovom govoru na jutjubu nema nikakve priče o "prljanju Srbije" koju su, kako je naveo, "izmislili režimski mediji".

Bonus video:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media