NOVI INCINDENT NA PROMOCIJI ŠEŠELJEVE KNJIGE: Kada je došao da drži govor, lidera RADIKALA ČEKALA JE UŽAS SCENA
Vojislav Šešelj, Foto: Beta/Milan Obradović

izjasnio se

NOVI INCINDENT NA PROMOCIJI ŠEŠELJEVE KNJIGE: Kada je došao da drži govor, lidera RADIKALA ČEKALA JE UŽAS SCENA

Njegova tvrdnja je da se "u Srebrenici desio zločin, ali ne i genocid"

Objavljeno:

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj, nakon promocije u Beogradu, promovisao je večeras u Novom Sadu svoje, kako ga je nazvao, "naučno delo“ u tri toma "U Srebrenici nije bilo genocida“.

„Ja tu svoju tezu dokazujem naučnom metodologijom i očekujem sud naučne kritike. Međutim, niko ne može da kritikuje sadržaj knjige, pa onda kritikuju i kleveću autora“, izjavio je vođa radikala i autor knjige novinarima pre početka promocije.

Njegova tvrdnja je da se "u Srebrenici desio zločin, ali ne i genocid“.

"U Srebrenici se desio zločin, ja to ne osporavam, ja taj zločin osuđujem, ali taj zločin nikako ne može da se nazvoe genocid, jer treba uporediti s definicijom genocida iz Međunarodne konvencije o suzbijanju i kažnjavanju genocida i tad ćete videti da nema apsolutno elemenata genocida“, uveren je Šešelj.

Na promociji su, osim autora, govorili i funkcioneri SRS-a Milorad Mirčić i Đurađ Jakšić.

U toku dana, u znak protesta, nepoznata osoba prosula je crvenu boju ispred Radničkog doma u Novom Sadu, gde je Srpska radikalna stranka organizovala promociju knjige svog lidera.

Za razliku od beogradske promocije Šešeljeve knjige, kada je izbio incident u momentu kada su aktivisti Fonda za humanitarno pravo, među kojima je bila i bivša direktorka tog Fonda Nataša Kandić, hteli da podele prisutnima svoj "Dosije: Zločini nad Hrvatima u Vojvodini“, a Šešelj zatražio od obezbeđenja da ih odmah izbaci iz zgrade.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.