OTKRIO JE SVE UŽASNE DETALJE KOBNE NOĆI! Potresne reči druga nasmrt pretučenog Stefana iz Velike Plane!
Stefan Filić, Foto: Twitter/PrintScreen/SnezanaGradi1

tuga

OTKRIO JE SVE UŽASNE DETALJE KOBNE NOĆI! Potresne reči druga nasmrt pretučenog Stefana iz Velike Plane!

I kućni prijatelj porodice Filić izrazio je nadu da se ono što su oni doživeli više neće ponoviti

Objavljeno:

Žrtva obesnih huligana sahranjena je juče na lokalnom groblju u Starom Selu.

- Ta ekipa Nikole B. nas je napala. Bez ikakvog razloga, nismo imali nikakav kontakt sa njima. Ja njega čak lično i ne znam, poznajem ga samo iz viđenja - kratko je rekao za medije drug Stefana Filića (19), koga su kobnog jutra nasmrt pretukli Nikola B. (21) i Mitar P. (21) u centru Velike Plane.

Mladića smo sreli na sahrani ubijenog maturanta Srednje ekonomske škole, i nije bio raspoložen da ispriča sve detalje napada na Stefana Filića, Stefanovog mlađeg brata i sebe. Ipak, njegov otac, koji je sve vreme bio pored sina, ponovio je da su ih "nasilnici bez ikakvog razloga napali".

- Deca nisu kriva! Oni ništa nisu krivi! I moj sin je mogao da nastrada. I njega su ti huligani, ubice, udarili dva puta. Nažalost Stefan nije preživeo udarce, batine tih ubica - dodao je otac svedoka, ali i žrtve huligana Nikole B. i Mitra P, dok je sa sinom išao u posmrtnoj povorci.

I kućni prijatelj porodice Filić izrazio je nadu da se ono što su oni doživeli više neće ponoviti.

- Ovo je velika tuga. Dečko je nastradao samo zato što je branio mlađeg brata. Nadam se da će se svest naroda probuditi i da se ovakve stvari više neće dešavati. Moj sin i Stefan su se družili, Stefan je bio divno dete. Kao otac mogu samo da izrazim želju da moj sin bude kao Stefan - rekao je ovaj prijatelj Filića, i dodao da "ta porodica nije više ista".

Žrtva obesnih huligana sahranjena je juče na lokalnom groblju u Starom Selu, nadomak Velike Plane, gde je živeo sa porodicom. Mučki ubijenog Stefana Filića na poslednji put je ispratilo nekoliko stotina ljudi - rođaka, meštana Starog Sela, Velike Plane i drugova iz Srednje ekonomske škole. Utučeni roditelji, mlađi brat koji je i sam bio na meti nasilnika nisu imali snage za bilo kakvu priču. Bili su pod lekarskim nadzorom dok su primali brojne izjave saučešća svih onih koji su poznavali njihovog starijeg sina. Stefanovi drugari iz IV/1, sa kojima je tri i po godine delio školsku klupu, kao i brojni profesori Srednje ekonomske škole došli su da na poslednji put isprate dobrog druga, odličnog đaka i talentovanog mladića. Povorku od kuće Filića do crkve, a zatim i do lokalnog groblja, pratili su zvuci Posmrtnog marša.

- Neću da te dam. Ne možeš da ideš, sine moj - jecala je majka nad Stefanovim kovčegom, pre nego što je spušten u raku.

U međuvremenu, Nikola B. i Mitar P., osumnjičeni da su na smrt pretukli Stefana Filića, u pritvoru su. Prema saznanjima medija u Više javno tužilaštvo u Smederevu još nije stigao rezultat obdukcije, pa su njih dvojica zasad osumnjičeni za nanošenje teških telesnih povreda kvalifikovanih smrću. Za to krivično delo zakon predviđa kaznu od tri do 12 godina zatvora, dok su protiv petorice njihovih drugova, od kojih su četvorica maloletnici, u redovnom postupku podnete krivične prijave zbog učestvovanja u tuči. Po pristizanju rezultata obdukcije, tužilaštvo će ponovo saslušati osumnjičene i svedoke. Tužilaštvo je takođe preuzelo i snimak video-nadzora obližnjeg kluba, u kome su inače pre batinanja bili i Nikola B. i Mitar P., ali i Stefan F. sa bratom i drugarima.

Obojica osumnjičenih su, kako su mediji pisali, već poznati kao nasilnici. Nikola B. je pre dve godine bio osumnjičen za nanošenje teških telesnih povreda, ali je ta krivična prijava odbačena. Protiv njega još traje postupak zbog nasilničkog ponašanja krajem 2018. godine. Svojevremeno je i profesorku engleskog jezika gađao klupom, zbog čega su njegovi roditelji novčano kažnjeni, dok je profesoru fizičkog vaspitanja loptom razbio nos. I Mitar P., iako je tek napunio 20 godina, ima dosije. Protiv njega je nedavno podneta krivična prijava zbog posedovanja narkotika, a kao maloletnik kažnjen je društveno-korisnim radom.

Meštani ogorčeni

Tri dana posle smrti maturanta od povreda koje su mu nanela dvojica nasilnika, oglasilo se i rukovodstvo Opštine Velika Plana i izrazilo najiskrenije saučešće porodici Filić.

- Reči utehe ne postoje, jedan mlad život je ugašen. Ovakvo nedelo ne sme ostati nekažnjeno, potrebno je da počinioci odgovaraju pred zakonom. Niko nema pravo da nekome oduzme život! Ovo je opomena nama kao lokalnoj samoupravi, školama, nadležnim organima, svim institucijama, ali i samim roditeljima. Da se nešto ovakvo više nikada ne ponovi. Počivaj u miru mali anđele -navedeno je u saopštenju lokalne samouprave.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.