ZABRINUTA SAM ZBOG HAPŠENJA POLEDICE, MISLIM DA SAM JA SLEDEĆA NA LISTI! Zorana tvrdi da je NOVA META!
Miodrag Poledica i Zorana Mihajlović, Foto: Filip Plavčić/Ministarstvo građevine

haos u ministarstvu

ZABRINUTA SAM ZBOG HAPŠENJA POLEDICE, MISLIM DA SAM JA SLEDEĆA NA LISTI! Zorana tvrdi da je NOVA META!

Zorana Mihajlović ističe svoju zabrinutost povodom hapšenja svog najbližeg kolege i kaže da je ona sledeća na listi...

Objavljeno:

Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je prilično zabrinuta povodom hapšenja njenog najbližeg saradnika, Miodraga Poledice, jer kako kaže, ona je zapravo meta ovog hapšenja.

Ukoliko je zaista ona meta, to bi značilo da je ona sledeća na udaru istrage koja je uzdrmala vladu?

Mihajlovićeva podseća da kada se srušio most u Đenovi u avgustu 2018. godine, Vlada Srbije i ministarstvo formirali su posebnu radnu grupu u kojoj su bili ljudi iz dva-tri ministarstva, i direktori javnih preduzeća koji su imali obavezu da pregledaju sve mostove u Srbiji.

- To nije samo u Srbiji rađeno, već i u regionu gde su i ostali kontrolisali svoje mostove. Naše inspekcije su izašle na teren i pregledale sve mostove, posebno one najveće - Gazelu, most kod Beške i Pančevački most. I oni su rekli da je Pančevački most u kritičnom stanju, na određenom delu gde je pruga. CIP-u je dat zadatak posle kojeg su oni zaključili da sve mora hitno da se sanira i odlučeno je da se uradi rekonstrukcija Pančevačkog mosta, rekla je Zorana Mihajlović za Nedeljnik.

Ona je naglasila da je od direktora javnih preduzeća tražen rok do kad može da se završi.

- Poledica je u skladu sa zaključcima radne grupe koja je radila javno poslao dopis u kojem je tražio da se ovaj posao završi. U međuvremenu, infrastruktura Železnice Srbije dobile su odobrenje od Uprave za javne nabavke da se rekonstrukcija uradi po hitnom postupku. Tu se završio posao minstarstva i državnog sekretara. Hitnu nabavku radi javno preduzeće, a ne ministarstvo, i to je njihova odgovornost, ističe Mihajlovićeva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Nedeljnik )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.