OVO SE ČEKALO, ZORANA MIHAJLOVIĆ OTKRILA SVE O NOVCU! Oglasila se potpredsednica vlade
Zorana Mihajlović, Foto: Beta/Miloš Miškov

investicioni plan

OVO SE ČEKALO, ZORANA MIHAJLOVIĆ OTKRILA SVE O NOVCU! Oglasila se potpredsednica vlade

Ona je podsetila da Srbija danas u infrastrukturi, kao ni u jednoj drugoj oblasti, ima najveće svetske igrače

Objavljeno:

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je investicionim programom "Srbija 2025" predviđeno da od ukupno 14 milijardi evra čak oko devet milijardi bude uloženo u transportnu infratsrukturu.

Mihajlovićeva je za "Politiku" rekla da se najveći deo novca odnosi na putnu infrastrukturu, odnosno oko pet milijardi evra.

- U železnicu će biti uloženo više od 3,5 milijardi evra, a u vodni saobraćaj oko 274 miliona evra - rekla je ministarka.

Ona je navela da će se ulagati i u vazdušni saobraćaj i da će u fokusu biti razvoj Aerodroma "Morava" kod Kraljeva, gde će se graditi nova pista.

Kada je reč o stanogradnji, Mihajlovićeva kaže da će se u martu u Vranju u svoje stanove useliti prvi pripadnici Vojske i policije, u okviru projekta gradnje više od 8.000 stanova širom Srbije za koji je izdvojeno 274 miliona evra.

- U novom investicionom planu, koji su predstavili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, predviđeno je još 500 miliona evra za stanove za mlade bračne parove - kazala je.

Ona je rekla i da je veoma zadovoljna onim što je urađeno u 2019. godini.

- Kada vidim da smo ove godine završili i pustili u saobraćaj 130 kilometara auto-puta, što niko pre nas nije mogao ni da zamisli, a akmoli uradi, ne mogu da budem nezadovoljna... Mislim da je najveći uspeh koji sam postigla to što sam potpuno promenila percepciju o infrastrukturi - rekla je ministarka.

Ona je podsetila da Srbija danas u infrastrukturi, kao ni u jednoj drugoj oblasti, ima najveće svetske igrače.

- U Srbiji, infrastruktura je liga šampiona. Zato je reč godine u Srbiji 'auto-put' i to smatram svojim velikim uspehom - rekla je ministarka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.