ZORANA MIHAJLOVIĆ NA SASLUŠANJU?! Nakon hapšenja dvojice saradnika, ministarku će ispitivati koliko je ZNALA O TOME
Zorana Mihajlović, Foto: Marina Lopičić

U SPECIJALNOM SUDU

ZORANA MIHAJLOVIĆ NA SASLUŠANJU?! Nakon hapšenja dvojice saradnika, ministarku će ispitivati koliko je ZNALA O TOME

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović biće saslušana kako bi se videlo da li je i koliko bila upoznata sa svime što je radio uhapšeni državni sekretar Miodrag Poledica...

Objavljeno: 11:05h

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović biće saslušana kako bi se videlo da li je i koliko bila upoznata sa svime što je radio jedan od njenih najbližih saradnika uhapšeni državni sekretar, Miodrag Poledica.

Naime, u Specijalnom sudu za organizovani kriminal u Beogradu juče su više sati saslušavani Poledica i ostali uhapšeni u nastavku istrage u aferi "železnica", u kojoj je nedavno uhapšen još jedan saradnik Mihajlovićeve, direktor "Infrastrukture železnice" Miroljub Jevtić.

Uz Poledicu, prekjuče su privedeni i Branimir Alimpić, Predrag Ćurčić, biznismen Zoran Stanojević i Mirko Međa. Za sve njih tužilaštvo je zatražilo pritvor do 30 dana.

ISTORIJA SUKOBA

Istraga oko muljanja vezanih za Ministarstvo za saobraćaj, građevinu i infrastrukturu ni izdaleka nije završena. Očekuje se da će vrlo brzo uslediti nova hapšenja, vezana, pre svega, za poslovanje putarskih preduzeća, piše Srpski Telegraf.

- Moglo bi se ispostaviti da je ovo tek vrh ledenog brega. Istraga se nastavlja, biće sigurno još hapšenja - rekao je izvor blizak istrazi, objašnjavajući da će Mihajlovićeva svakako morati da bude saslušana s obzirom na to da su uhapšena dva njena bliska saradnika.

O ovoj aferi juče se razgovaralo i u Skupštini Srbije. Na sednici je o Mihajlovićevoj govorio poslanik SRS i sin lidera te stranke Aleksandar Šešelj, postavljajući pitanje kada će ministarka s kojom njegova partija ima dugu istoriju sukoba biti uhapšena.

JOŠ U PRITVORU

S druge strane, Želimir Čubrilo, advokat Miodraga Poledice, nije želeo za Srpski telegraf da govori o detaljima optužnice i saslušanju.

- Nemam komentar. Znam šta ćete da me pitate i ne mogu da govorim o tome - kratko je rekao Čubrilo.

Podsetimo, hapšenje Poledice i njegovih saradnika samo je nastavak akcije započete 10. januara, kada je iza rešetaka završio još jedan Zoranin saradnik Miroljub Jevtić. On je u prvom iskazu u policiji isprva sve priznao, uz tvrdnje da je novac nosio ministarki i njenom mužu, a onda je naprasno promenio ploču i pred tužiocem negirao krivicu.

On je i dalje u pritvoru, kao i tada uhapšeni Dragoslav Burzanović, član Nadzornog odbora privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada, kao i dvojica advokata iz tog grada - Zoran Stojanović i Vladislav Kostić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.