VUČIĆ ODGOVORIO DUŠKU MARKOVIĆU! Štitili smo ambasadu, crnogorski premijer govori NOTORNE NEISTINE!
Duško Marković i Aleksandar Vučić, Foto: EPA/Boris Pejović, Beta/Miloš Miškov

reakcija

VUČIĆ ODGOVORIO DUŠKU MARKOVIĆU! Štitili smo ambasadu, crnogorski premijer govori NOTORNE NEISTINE!

Navijači Crvene Zvezde sinoć su protestovali ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu

Objavljeno:

Posle pobede košarkaša Crvene zvezde nad Bajernom, navijači beogradskog kluba protestovali su sinoć ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu, izražavajući podršku Srbima u toj zemlji.

Navijači su ispred zgrade u kojoj su na višim spratovima prostorije Ambasade, ispaljivali pirotehniku, gađajući više puta raketama za vatromet zastavu Crne Gore koja se nalazi na najvišem spratu zgrade.

Navijači su inače i tokom utakmice uvredljivo skandirali crnogorskom predsedniku Milu Đukanoviću.

Crnogorski premijer Duško Marković nazvao je necivilizacijskim atakom sinoćni skup sportskog kluba Crvene zvezde ispred ambasade Crne Gore u Beogradu, a odnos vlasti Srbije prema tom događaju i paljenju državne zastave Crne Gore Marković je ocijenio zaprepašćujućim.

- Sinoć u Beogradu još jedan necivilizacijski atak na Ambasadu Crne Gore i crnogorsku zastavu. Zaprepašćujući je odnos vlasti Srbije. CG je još jednom pred izazovom odbrane nezavisnosti i slobode. Sačuvaćemo našu Crnu Goru uprkos mržnji kojom je zasuta od istih aktera unutar i van njenih granica! -napisao je crnogorski premijer Duško Marković na Tviteru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitan je u jutarnjem programu da prokomentariše ove reči crnogorskog premijera. On se zapitao kako je to ambasada bila ugrožena, te rekao kako "crnogorski premijer govori notorne neistine".

- Kako je to bila ambasada ugrožena, kad smo štitili ambasadu. To sa zastavom nije za pohvalu i nije nešto čime možemo da se dičimo. Crnogosrki premijer govori notorne neistine. Nemoj da govorimo šta rade srpskom narodu svakog dana. Niko vam ne ugrožava nezavisnost, samo nemojte da uzmimate srpske svetinje i nemojte da lažete da vam je ugrožena nezavistnost. Vi ste ti koji ste ugrozili tuđe svetinje - rekao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.