VUČIĆ U JUTARNJEM PROGRAMU: Moja želja i obaveza je da budem s našim narodom Crnoj Gori!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/TV Pink

o aktuelnim temama

VUČIĆ U JUTARNJEM PROGRAMU: Moja želja i obaveza je da budem s našim narodom Crnoj Gori!

On je gost na TV Pink

Objavljeno: 10:01h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas gostuje u "Jutarnjem programu" na TV Pinku.

U razgovoru sa voditeljima osvrnuo se najpre na činjenicu da će Božić dočekati u Crnoj Gori.

Predsednik Vučić rekao je će doneti konačnu odluku o odlasku u Crnu Goru u narednih 24 ili 36 sati.

- To je moja želja da budem sa srpskim narodom - rekao je on i dodao da je Badnji dan i Božić vreme za mirenje i praštanje.

foto: Printscreen/TV Pink

- Ne planirma da držim političke govore. Mogu samo da kažem jednu rečenicu: drago mi je što sam sa našim ljudima i narodom. Razumemo da pripadamo različitim državama, ali pripadamo istom narodu. Začudio sam se kakvu histeričnu kampanju vode mnogi mediji- rekao je Vučić.

Dodao je da je to njegova želja i obaveza, da budes našim narodom kad je teško.

- Ništa više od toga - nije mu, kako je rekao za Pink tv, nije ideja.

Najveći pravoslavni praznik je, kaže, vreme za praštanje, mirenje, vreme da kao narod pokažemo jedinstvo, "ne vređajući i ne provocirajući".

Ne planira da drži političke govore.

- Svi Srbi su isti, razumemo da žive u različitim državama, da poštujemo te države, ali i da poštujemo to da pripadamo istom narodu - rekao je Vučić.

Na pitanje voditeljke o tome zašto ga mnogi nazivaju agresorom, izdajnikom, Vučić tvrdi da već osam godina sluša takve uvrede.

- Već osmu godinu slušam kako sam za jedne agresor ili ratni kabadahija ili čovek koji ne želi da se izvinjava po regionu, nisam dobar kao Boris Tadić. Onog sekunda kada je Srbija počela da snaži i jača ekonomski i kad su videli da će Srbija da se odbrani od bankrotstva koje joj je pretilo, kada Srbija više nije džak za udaranje, onda je potrebno napadati onoga koga smatraju za to odgovornim - pojasnio je Vučić.

foto: Printscreen/TV Pink

On je dodao da je Kosovo deo Srbije, ali da Republika Srpska i Crna Gora to nisu, ali da je njegov posao da brine o Srbija koji žive svuda.

Kazao je da Srbija pomaže Srbe u Crnoj Gori da opstane na svojim ognjištima.

- Pokušali su sve vrem eda govore da sam se dogovarao sa Milom Đukanovićem, pa kad su shvatili da su pogrešili stali su i začudili se o čemu se radi - kazao je Vučić.

- Dovoljno je da vidite sinoć duel u Hrvatskoj. Mislim da to govori koliko je Srbija danas snažnija i važnija danas. Kada vas vređaju u Hrvatskoj, ja razumem zašto je to. Zato što ih je Srbija na diplomatskom planu porazila 2015. godine - rekao je Vučić i dodao da Srbija stiže Hrvatsku u ekonomskom jačanju.

- Tu vrstu frustracija da oni u Srbiji određuju ko će u Srbiji da vlada, ne biste me toliko pominjali da za Srbiju nisam bar malo dobar - kazao je on.

On se osvrnuo i na izbore u Hrvatskoj, odnosno uvrede koje mu u duelima upućuju oba kandidata.

- Mislim da to govori koliko je Srbija važniji i snažnija nego pre. Kada vas vređaju, naročito jedan kandidat, ali odgovoriću mu dok prođu izbori. To sve to dolazi od toga što je na diplomatskom planu Srbija 2015. godine porazila Hrvatsku. Bili su ispred nas stotinama godina, a sada ih polako sustižemo suficitom. Razumem ih na tom psihološkom planu, ali oni pokušavaju da odrede ko će da vlada Srbijom. Pa, ne bi mene uzimala usta toliko puta da bar malo nisam dobar za Srbiju - rekao je Vučić, dodavši kako ne želi da na taj način, uvredljiv način da govori o Hrvatskim kandidatima, te kako će nastojati u tome da ove dve zemlje budu dobre komšije i da se sa njima takmiči Srbija.

Vučić je rekao i da se radovao poseti Crnoj Gori, te kako vidi da mnogi nisusrećni, ni u režimu, a ni neki drugi.

- Što se tiče CG mnogo sam se radovao poseti, vidim da nisu srećni ni u režimu a ni neki drugi - kazao je Vučić.

Dodao je da se ne plaši Amfilohija i da je on bio kod patrijarha Irineja, te za njega postoji Srpska crkva.

- Bio sam kod patrijarha izneo mu ovu ideju, patrijarh je pružio blagoslov i onda sam tek rekao da postoji mogućnost odlaska. Ovo nije zvanična ni radna poseta CG, za privatne posete nemate obavezu da se prijavljujete. Ako budem išao svakako ću se najaviti, ukazati kakve su mi namere i koliko želim da se zadržim. Ne mislite valjda da se zvaničnici CG najavljuju kada dolaze u Srbiju? - upitao je Vučić.

- Mi možemo ljubavlju, pameću i snagom jedinstava, a ne mržnom da pobedimo bilo koga, mi smo braća i nemamo nikog drugog - rekao je Vučić.

foto: Printscreen/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da njegov odlazak u Crnu Goru nije zvanična niti radna poseta Crnoj Gori, ali da će svakako pokazati poštovanje prema držvi Crnoj Gori i najaviti kakve su mu namere i koliko će se zadržati.

Vučić je, u jutarnjem programu Pinka, na reakcije iz Crne Gore, kazao da za privatne posete ne postoji obaveza da se najavljuju.

- Imajući u vidu trenutak, pokazaću poštovanje prema crnogorskoj državi, i svakako ću najaviti dolazak, kakve su mi namere i koliko ću da se zadržim -objasnio je on.

Vučić je dodao da ne treba misliti da se Milo Djukanović i članovi crnogorske vlade, svaki put kada dolaze u Beograd najavljuju, a bilo je takvih dolazaka 50 puta, a u zvaničnoj poseti neki su bili dva do tri puta.

Predsednik Srbije prokomentarisao je i tvit premijera Crne Gore, koji je napisao sledeće:

- Sinoć u Beogradu još jedan necivilizacijski atak na Ambasadu CG i CG zastavu. Zaprepašćujući je odnos vlasti Srbije. CG je još jednom pred izazovom odbrane nezavisnosti i slobode. Sačuvaćemo našu Crnu Goru uprkos mržnji kojom je zasuta od istih aktera unutar i van njenih granica - napisao je Duško Marković.

Vučić je rekao kako ambasada nije bila ugrožena, te kako je Srbija štitila ambasadu.

- Kako je to bila ambasada ugrožena, kad smo štitili ambasadu. To sa zastavom nije za pohvalu i nije nešto čime možemo da se dičimo. Crnogosrki premijer govori notorne neistine. Nemoj da govorimo šta rade srpskom narodu svakog dana. Niko vam ne ugrožava nezavisnost, samo nemojte da uzmimate srpske svetinje i nemojte da lažete da vam je ugrožena nezavistnost. Vi ste ti koji ste ugrozili tuđe svetinje - rekao je Vučić.

- Niko, ni ja, ni moj brat nismo bili u kontaktu sa Koluvijom - rekao je Vučić i dodao da je to priča koju je isforsirala opozicija.

- To im je trebalo u trenutku kada je počela da im se prazni priča u vezi oko Kršika. Visoku cenu ćemo da platimo za medijsko razarnje naše vojne industrije i već ga plaćamo - rekao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.