NATO I RUSIJA LOME RUKE NAD SRBIJOM! Vašington i Moskva su BEOGRADU postavili jezive USLOVE koje ne sme da prihvati
Amerika i Rusija lome ruke, Foto: Filip Plavčić, Profimedia, Ilustracija

KO JE JAČI?

NATO I RUSIJA LOME RUKE NAD SRBIJOM! Vašington i Moskva su BEOGRADU postavili jezive USLOVE koje ne sme da prihvati

Kom se carstvu privoleti?

Objavljeno:

NATO i Rusija sve otvorenije pritiskaju Srbiju i narodski rečeno "lome koplja" nad Beogradom!

Nakon otvorenih prozivki iz Kremlja, a zbog priznavanja Krima i pominjanja Srebrenice, stigle su i najnovije "opomene" Srbiji sa Zapada, tačnije iz NATO u kome se Beogradu poručuje da mu je budućnost baš na tom Zapadu!

Naime, komandant Komande združenih snaga NATO iz Napulja, admiral Džejms Fogo smatra da će saradnja Srbije i NATO napredovati.

Ipak, kako je dodao, od Srbije zavisi koliko razvijenu i duboku saradnju želi.

"Bilo bi odlično kada bi Srbija želela da postane član NATO. Trenutno ste partneri i vaša zemlja je veoma zadovoljna time. Nama i to odgovara", rekao je Fogo za "Blic".

Kao partneri, kako je objasnio, Srbija ima izbor "a la carte" menija sa stvarima koje uključuju obuke, prilike, vežbe, razmene, studijske posete, i druge oblike saradnje sa NATO-om.

foto: Profimedia

"Vi ćete birati šta želite da radite i koliko želite da razvijete ovaj odnos, a mi ćemo biti tu za vas", rekao je Fogo.

Istakao je i da je odnos Srbije i istoka njen izbor, ali da misli da je budućnost Srbije u evroatlantskim integracijamama.

Na ove izjave nadovezao se bivši komandant NATO Vesli Klark, koji je direktno rukovodio bombardovanjem Srbije 1999. godine.

On je jasno i glasno poručio Beogradu, da mu je budućnost na Zapadu.

"Priključivanjem Zapadu, Srbija bi mogla da proširi svoje domete mnogo dalje nego sada", rekao je Klark i dodao:

foto: Wikipedia/United States Army

"Razumem da nije lako za Srbiju da prevaziđe zaostavštinu rata, ali po meni njeni pravi interesi leže na Zapadu. Integracija sa zapadom donela bi Srbiji znatne ekonomske, političke, pa i diplomatske prednosti. Srbija je poznata i po svojim naučnim dometima, počevši od Nikole Tesle pa nadalje. Zapad pruža mnogo veći teren za takva ostvarenja", rekao je Klark za Glas Amerike.

Dodaje i da razume animozitet srpske javnosti prema NATO, ali istovremeno ukazuje na dobru vojnu saradnju između Srbije i SAD, kao i na partnerske odnose Srbije sa NATO-om.

foto: Prentscren

Ove reči došle su samo dan nakon što je predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin uputio Srbiji otrovne strelice i zapretio Srebrenicom.

Prethodno je šef Komiteta Skupštine Krima za narodnu diplomatiju i međunarodne odnose Jurij Gempelj inače veoma blizak predsedniku Rusije Vladimiru Putinu izjavio da "Srbija ne bi trebalo da odugovlači sa priznavanjem Krima kao dela Ruske Federacije".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.