RUSIJA JE UPUTILA STRAŠAN ULTIMATUM SRBIJI! Ovaj zahtev stigao je samo par sati posle sastanka Vučića i Putina
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, Foto: Prentscren

OtkrivamO!

RUSIJA JE UPUTILA STRAŠAN ULTIMATUM SRBIJI! Ovaj zahtev stigao je samo par sati posle sastanka Vučića i Putina

Ovo je sramota...

Objavljeno:

Još se motor mlaznog aviona kojim se predsednik Srbije Aleksandar Vučić vratio iz Sočija gde je razgovarao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom nije ohladio, a iz Rusije stigao je novi ultimatum.

Naime iz Krima su stigli zvanični pozivi za Beograd da prizna tu državu kao deo Ruske Federacije, samo nekoliko sati nakon što je Putin obećao Srbiji: "Biće gasa!"

Srbija ne bi trebalo da odugovlači sa priznavanjem Krima kao dela Ruske Federacije, izjavio je šef Komiteta Skupštine Krima za narodnu diplomatiju i međunarodne odnose Jurij Gempelj inače veoma blizak predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Prema njegovim rečima, priznavanje Krima kao dela Rusije otvorilo bi nove perspektive u razvoju rusko-srpskih odnosa.

foto: Profimedia

„Srbija ima šansu da uđe u istoriju kao prva evropska zemlja koja je krenula putem pravde i priznala volju Krimljana. Srbija ne bi trebalo da odugovlači sa tim pitanjem“, naglasio je on.

Gempelj, koji boravi u Srbiji u okviru krimske delegacije, rekao je da se do sada susreo sa mnogim predstavnicima srpskih vlasti, te je ocenio da je takva saradnja važna kako bi se dodatno učvrstili rusko-srpski odnosi.

Podsetimo, Krim je postao ruski region posle referenduma održanog u martu 2014. godine, na kojem se ogromna većina građana Krima i Sevastopolja izjasnila za ujedinjenje sa Rusijom.

foto: Prentscren

Za ujedinjenje je glasalo 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto glasača Sevastopolja. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je „konačno zatvoreno“.

Međutim, Ukrajina to poluostrvo smatra svojom privremeno okupiranom teritorijom.

Podsetimo Srbija je više puta izjavila da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i nije priznala da je Krim deo Rusije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.