PUTIN JE NAJSTRAŠNIJE ZLOČINOM U SREBRENICI UCENIO SRBIJU! Ovo Beograd mora da ispuni KREMLJU inače nam sledi PAKAO
Vladimir Putin i Aleksandar Vučić, Foto: Filip Plavčić

OPASNO

PUTIN JE NAJSTRAŠNIJE ZLOČINOM U SREBRENICI UCENIO SRBIJU! Ovo Beograd mora da ispuni KREMLJU inače nam sledi PAKAO

Evo šta se krije iza poruke Putina o Srebrenici

Objavljeno:

Srbija je pod sve većim pritiskom iz Rusije, a razlog je samo jedan: "Želja, tačnije insistiranje Kremlja da Beograd prizna Krim kao deo teritorije Ruske Federacije".

Nakon otvorenih strelica iz Krima kada je šef Komiteta Skupštine Krima za narodnu diplomatiju i međunarodne odnose Jurij Gempelj inače veoma blizak predsedniku Rusije Vladimiru Putinu izjavio da "Srbija ne bi trebalo da odugovlači sa priznavanjem Krima kao dela Ruske Federacije".

Još jedna otrovna strela ispaljena je iz Kremlja ka Srbiji. Ovoga puta to je učinio lično predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin.

Predsednik Rusije naime upozorio je na scenario sličan Srebrenici ukoliko bi Kijev stekao kontrolu nad granicom u Donbasu bez davanja garancija zaštite svojim stanovnicima.

On je to rekao na sastanku ruskog Saveta za ljudska prava, preneo je Tass.

foto: AP

- Ukrajinska strana uvek postavlja pitanje - Dajte nam priliku da zatvorimo granice vojskom. Ja zamišljam šta bi se dogodilo posle toga. To bi bila Srebrenica - rekao je Putin.

Ove reči začudile su sve u Srbiji, pa i predsednika Aleksandra Vučića.

Predsednik Vučić je za televiziju Pink u Atini rekao da je u Srebrenici počinjen strašan masakr, ali da ne zna zbog čega je Putin to upotrebio kao paralelu, ali i istakao da je Putin „pomogao“ da Srbija izbegne „genocidni žig“ 2015. godine.

Kako saznaje naš portal iz izvora u diplomatskim krugovima, Srbija se nalazi pod strašnim pritiscima iz Rusije.

- Od Srbije se traži samo jedno, a to je da što hitnije prizna Krim. Ove reči Putina o Srebrenici su još jedan vid pritisaka, ali i upozorenja Beogradu, šta ga čeka ako ne postupi po naredbama Kremlja - kaže naš izvor.

foto: EPA/BAS CZERWINSKI

Prema njegovim rečima iz ovoga se može zaključiti da bi Rusija mogla da povuče veto sa usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici, kojim se čitav srpski narod "proglašava" kao genocidan, a Srpska za genocidnu tvorevinu.

- Ovo se može smatrati kao jedna velika opomena Srbiji, ali i podsećanje šta je Rusija značila i uradila za Srbe i Srbiju u Ujedinjenim nacijama - kaže nam naš izvor.

Podsetimo, Krim je postao ruski region posle referenduma održanog u martu 2014. godine, na kojem se ogromna većina građana Krima i Sevastopolja izjasnila za ujedinjenje sa Rusijom.

foto: Profimedia

Za ujedinjenje je glasalo 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto glasača Sevastopolja. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je „konačno zatvoreno“.

Međutim, Ukrajina to poluostrvo smatra svojom privremeno okupiranom teritorijom.

Podsetimo Srbija je više puta izjavila da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i nije priznala da je Krim deo Rusije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.