SRBIJA NA UDARU! ČAK 150 ŠPIJUNA I 97 STRANIH SLUŽBI VRŠLJA PO NAŠOJ ZEMLJI! Procurili alarmantni podaci
Špijuni CIA, ilustracija, Foto: SCREENSHOT/YOUTUBE

OVO JE OZBILJNO

SRBIJA NA UDARU! ČAK 150 ŠPIJUNA I 97 STRANIH SLUŽBI VRŠLJA PO NAŠOJ ZEMLJI! Procurili alarmantni podaci

Šta se ovo dešava?

Objavljeno:

U Srbiji je trenutno priutno čak 97 stranih službi sa oko 150 stranih agenata, a navodno ne postoji ambasada u Beogradu koja nema službenika koji je zadužen za špijunažu.

Prema ranijim izveštajima bezbednosnih službi u Srbiji radi i deluje veliki broj tajnih agenata iz inostranstva.

Prema ranijem pisanju srpskih medija najvredniji saradnici stranih obaveštajnih službi su, pored ostalih, i pojedini poslanici u Skupštini Srbije, koji iz poslaničkih klupa rade protiv interesa države i građana.

Podsetimo, kao bomba odjeknula je u junu vest da je čitav državni vrh, uključujući predsednika Srbije Aleksandra Vučića, patrijarha Irineja, šefa srpske diplomatije Ivicu Dačića, ministra policije Nebojšu Stefanovića prisluškivana od strane britanske MI6!

foto: Promo

Zabrinjavajuće podatke izneo je i politički analitičar Saša Borojević koji tvrdi da je Srbija puna stranih agenata i da je kod nas prisutno najmanje 97 stranih službi!

- Najviše se u svom delovanju po Srbiji ističu izraelski Mosad, nemački BND, britanski MI6, američka CIA, rumunski SOS, slovenačka SOVA, albanski NOS, kosovske tajne službe, ruski FSB, hrvatske SOA i VSOA, kao i turske i bugarske tajne službe - rekao je Borojević.

Nije tajna da u Srbiji deluje više tajnih službi, a sve one imaju zadatak da štite interese svoje države kako ekonomske, vojne tako i političke i geostrateške!

Ruski FSB i austrijska HNA se uglavnom bave zaštitom kapitala koji dolazi iz Rusije, odnosno Austrije. Hrvatske SOA i VSOA, osim privredne špijunaže, naročito se interesuju za stanje u Vojsci Srbije. Izraelski Mosad se, s druge strane, koncentrisao na delovanje u BiH, Sandžaku, na Kosovu, u Makedoniji i Albaniji, pre svega zbog toga što tamo deluju ekstremni islamisti.

Ne postoji ambasada u Beogradu koja nema službenika koji je zadužen za špijunažu. On od srpskih građana prikuplja podatke koje su interesantne za njegovu zemlju. Takvi poslovi u diplomatiji smatraju legalnim pokušajima špijuniranja i da najveća kazna može da bude proterivanje iz zemlje domaćina.

foto: AP

Prema podacima iz bezbednosnih službi najviše tajnih agenata dolazi iz Engleske, Nemačke, Rusije, Kine i Amerike, a veoma su aktivni i pripadnici hrvatske, albanske, kosovske, pa čak i rumunske obaveštajne službe.

Infrastrukturno su najjači Kinezi, a najaktivniji su Hrvati i Rumuni, koji su kao uslov za napredovanje u evrointegracijama naveli vlaško pitanje.

NAJVEĆE ŠPIJUNSKE AFERE U SRBIJI!

* Jul 2015. U stanu u Borči otkriven je leš muškarca za koga se ispostavilo da je nemački agent koji je koristio dokumenta na ime Tomas Lederstater. Među nađenim predmetima bili su i sumnjiva dokumenta, fotografije, mape, policijska značka SR Nemačke, nekoliko laptopova i tableta, više od 15 kartica za banke, nemački i srpski pasoši sa različitim imenima, 100 SIM kartica...

* Februar 2018. Uhapšen Danijel Dejvid Korbet, bivši američki marinac i pripadnik elitne jedinice „Foke“, kod koga je u šek-stanu pronađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim brojem.

* Novembar 2018. Agenti britanske MI6 u Crnoj Gori umešani u dešavanja u Sandžaku, a glavne uloge u njihovoj operaciji imali Sulejman Ugljanin i Milo Đukanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.