OTKRIVENI OGLASI PREKO KOJIH SU SE REGRUTOVALI ŠPIJUNI: FBI im je slao SKRIVENE PORUKE iza OVIH REČI
Federalni istražni biro, Foto: Profimedia

mere opreza

OTKRIVENI OGLASI PREKO KOJIH SU SE REGRUTOVALI ŠPIJUNI: FBI im je slao SKRIVENE PORUKE iza OVIH REČI

Novinari CNN-a primetili su nekoliko oglasa s tim ciljem

Objavljeno:

Na području grada Vašingtona američki Federalni istražni biro (FBI) objavljuje oglase na Fejsbuku koji su, kako se čini, osmišljeni da bi se regrutovali ruski špijuni, ali i oni koji su upoznati s njihovim aktivnostima, objavio je CNN.

Novinari CNN-a primetili su nekoliko oglasa s tim ciljem. Na jednom se nalazi fotografija mlade diplomatkinje sa porodicom, a pored nje je na ruskom jeziku napisano: "Za vašu budućnost, za buducnost vaše porodice".

Na drugom oglasu prikazana je slika šahovske ploče s tekstom na ruskom: "Zar nije sada na tebi red da povučeš potez?" Oglasi vode na sajt kancelarije FBI Vašingtonu, na kojem se na engleskom i ruskom jeziku nude detalji o protivobaveštajnom timu i adresa terenske kancelarije FBI. Na stranici piše - "Lično nas posetite", prenosi portal Index.hr.

"Možemo samo komentarisati da Rusija ima veliki broj službenika obaveštajnih službi pozicioniranih u ruskim diplomatskim objektima širom sveta. Oni su vrlo aktivni i predstavljaju sigurnosni rizik za SAD i naše saveznike", rekao je za CNN Alan E. Koler, FBI agent zadužen za protivobaveštajno odeljenje terenske kancelarije u Vašingtonu.

"FBI se koristi raznim sredstvima kako bi prikupio informacije koje mogu pomoći zaštiti Sjedinjenih Država", dodao je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.