VUČIĆ JE SAKRIO PAPIR O SUDBINI KOSOVA OD SVIH U PREDSEDNIŠTVU! Ovo je TAJNA službene BELEŠKE predsednika Srbije
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/TV Pink

ŠTA U NJOJ PIŠE?

VUČIĆ JE SAKRIO PAPIR O SUDBINI KOSOVA OD SVIH U PREDSEDNIŠTVU! Ovo je TAJNA službene BELEŠKE predsednika Srbije

Sve je napisao...

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prvi put otkako prima strane državnike i izaslanike sam je, rukom, pisao takozvanu službenu belešku sa sastanka koji je u četvrtak održao sa Ričardom Grenelom.

Mnogi su to ocenili kao dokaz da je razgovor bio veoma težak, gotovo mučan. To, u neku ruku, jeste tačno, saznaje Srpski telegraf od izvora bliskog predsedniku Srbije, jer tema Kosova nije i ne može biti laka kada se razgovara s predstavnikom zemlje koja je rodonačelnik nezavisnosti te lažne države, međutim, suština Vučićevog postupka mnogo je dublja.

- Tačno je da predsednik prvi put čak ni najbliže saradnike nije upoznao sa detaljima razgovora. Ipak, to nije bilo samo zbog težine teme, već je Vučić morao, kako je rekao, da razmisli o svemu što je Grenel rekao s obzirom na to da je Trampov specijalni izaslanik doneo na neki način novi pristup ovoj delikatnoj materiji - otkriva sagovornik ovog lista.

Da je predsednik sam vodio beleške ovog sastanka, potvrdila je u petak i njegova savetnica za komunikacije Suzana Vasiljević.

- Vučić je sam pisao službenu belešku sa sastanka. Čak ni nama nije rekao ništa o sastanku, što znači da je bio težak. Kada je u pitanju Kosovo, to se često dešava, ali nikada ovako, da traži neko vreme da promisli šta bi trebalo saopštiti, šta bi bilo eventualno rešenje za to što smo mogli juče da čujemo - rekla je Vasiljevićeva.

Grenel je, podsetimo, nakon sastanka izjavio da je neophodno da obe strane blisko i ubrzano sarađuju, gledajući u budućnost, a administracija predsednika Trampa čvrsto veruje da su ekonomski razvoj, otvaranje radnih mesta za mlade i povećane mogućnosti za trgovinsku razmenu najvažniji deo u obezbeđivanju trajnog mira.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.