NOVINAR JE PITAO VUČIĆA O DIKTATURI U SRBIJI, A ON MU JE DAO JAK ODGOVOR! Otkrio je i kada će se održati IZBORI
Aleksandar Vučić o izborima, Foto: TANJUG/ BOJAN STEKIC

SVE JE REKAO!

NOVINAR JE PITAO VUČIĆA O DIKTATURI U SRBIJI, A ON MU JE DAO JAK ODGOVOR! Otkrio je i kada će se održati IZBORI

Predsednik Srbije jasno je sve objasnio...

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio rekao je danas da nema odlaganja redovnih parlamentarnih izbora, i da će biti održani onako kako to nalažu Ustav i zakon.

"Da odložimo izbore šest bar šest meseci, pa da izađem pred narod i kažem: 'Zavodim dikatruru, umesto redovnih izbora posle četiri godine, sad nećete da imate izbore, zato što se ovi nisu baš spremili onoliko koliko treba, pa još šest meseci mi da vladamo protivustavno i protivzakonito, da bi se oni tih šest meseci spremili'", rekao je Vučić na pitanje novinara kako vidi predlog Vladimira Goatija da izbore treba odložiti bar za šest meseci, da bi se izbegao bojkot.

Dodao je da je čuo da opozicija štrajkuje da bi izbori bili ranije, ali ne i da štrajkuje da bi bili kasnije.

"Za sve sam čuo, samo za to nisam. I da se za to zalažem ja, da bih ostao duže na vlasti, možda bih to razumeo, ali da se za to zalažu oni koji hoće da nas smene - ja tu vrsu ludila niti mogu da razumem, niti mogu da slušam. Izbori će biti kad to kaže Ustav Srbije i zakon, a naš narod je uveo demokratiju i svake četiri godine su izbori, a za predsednika svakih pet godina", rekao je Vučić.

Dodao je da izbori mogu da budu ranije, vanredni.

"Ali, kasnije - da neko vlada bez volje naroda, dok sam na vlasti u Srbiji to se neće dogoditi. Kad oni vladaju mogu da kažu - nikad više nema izbora, svašta može", rekao je Vučić i dodao da opoziciji nije stalo do demokratije ni osnovnih demokratskih principa.

Izgleda sve može da se pogazi samo ako su njihovi interesi u pitanju, primetio je on.

"Ne može. Izbori na vreme, narod neka kaže svoj sud. Oni ako hoće da izađu na izbore - hoće, ako neće - nemoj da izlazite na izbore, niko se naročito ne sekira, ni zbog jednog, ni zbog drugog. Daj da radimo, ljude ovde mnogo više interesuje fabrika nego bilo kakve njihove nalepnice i narod im to kaže", zaključio je Vučić koji boravi u Kuršumliji u sklopu kampanje "Budućnost Srbije".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.