LAZANSKI UNIŠTIO HRVATE I PONIZIO OLUJU! Posle ovih njegovih reči NASTAO je HAOS u studiju PINKA
Miroslav Lazanski, Foto: Prentscren

SVE JE REKAO!

LAZANSKI UNIŠTIO HRVATE I PONIZIO OLUJU! Posle ovih njegovih reči NASTAO je HAOS u studiju PINKA

Raskrinkao ih je...

Objavljeno: 06.08.2019. 10:01h
  • 40

Akciju „Oluja“ koja se dogodila pre 24 godine kada je oko 250.000 Srba proterano iz Republike Srpske Krajine, hrvatske vlasti nazivaju legitimnom vojnom akcijom. Centralna manifestacija održana je u Kninu, a ovom prilikom ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević izjavio je da Hrvatska vojska spremna na nove „Oluje“.

Međutim, komentator dnevnog lista „Politika“ Miroslav Lazanski za Novo jutro objašnjava da je Krstičević rekao da je Hrvatska spremna da reaguje ukoliko bi se pretnja, po njihovoj proceni, desila.

- On je rekao da ukoliko bi se desilo da neko ugrozi teritoriju Hrtvatske ponovo, „Oluja“ bi se ponovila – kaže Lazanski.

On takođe objašnajva da je Krstičević, završio vojnu akademiju JNA i da je to prošlost koju on ovakvim izjavama želi da izbriše.

- Ne znam šta je on tačno komandovao u operaciji „Oluja“, ali mislim da je on bio jedan od komandanta od gardijskih brigada na južnom pravcu. Činjenica je da Hrvatska svoju istoriju počinje da računa od 1991. godine, sve od pre toga kao da ne postoji. Sve baziraju od 91. godine pa na dalje. Hrvatska nikako da napravi jednu vrstu distance od NDH – rekao je Lazanski.

Kako kaže, tih devedestih je bilo otimanja stanova i bespravnog ulaska u njih.

- Ta godišnjica se polako pretvara u neku vrstu bala vampira, ako ti na tragedji 250.000 Srba to slaviš, onda je pitanje i kakve mi komšijske odnose treba da negujemo – pita se Lazanski.

Lazanski kaže da su bivši oficiri JNA, Albanci, učestovali u Hrvatskim paravojnim formacijama, kasnije i u regularnoj vojsci.

- Mi moramo da vodimo računa o tome kada je Hrvatska prizanta. Sve do tog momenta sve vojne formacije su bile paravojne. Hrvati su Albancima vratili uslugu, šaljući svoje vojne instruktore na Kosovo 1999. godine. Postoje i spekulacije i osnovana sumnja da je čak i ministar odbrane Hrvatske bio na Kosovu da je bio kao instruktor OVK. Video sam neke materijale gde se o tome spekuliše – kaže Lazanski.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media