ĐILAS JE ZELENAŠIO STRANKU, A SADA GA ŽELE ZA PARTNERA! Žestoke optužbe poslanika Demokratske stranke
Dragan Đilas, Foto: Vladimir Sporčić

PALE TEŠKE REČI

ĐILAS JE ZELENAŠIO STRANKU, A SADA GA ŽELE ZA PARTNERA! Žestoke optužbe poslanika Demokratske stranke

Pale su teške optužbe

Objavljeno: 09:47h

Poslanik Demokratske stranke (DS) u Skupštini Vojvodine Nenad Borović izjavio je da je lider Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas otkupio dug DS prema banci za 38 miliona dinara, a onda potpisao ugovor sa tom strankom u kome se navodi da mu ona duguje 49 miliona dinara.

"Na sve to nam obračunava kamatu od 18 odsto na godišnjem nivou na ime tog duga", kazao je za "Kurir" Borović, koji tvrdi da je bivši šef DS Đilas prilikom otkupa duga te stranke zaradio 11 miliona dinara.

Borović navodi da je "dug DS prema Razvojnoj banci Vojvodine (RBV) bio 49 miliona dinara", a da je "u jednom danu kod jednog od notara prvo potpisan ugovor između Đilasa, odnosno njegove firme i RBV, po kom Đilas otkupljuje dug DS prema toj banci za 38 miliona dinara".

"Odmah nakon toga, Đilas potpisuje ugovor sa Bojanom Pajtićem, tadašnjim predsednikom DS, u kome se navodi da stranka duguje Đilasu 49 miliona, koliko je dugovala i samoj banci. Kako je Đilas otkupio naš dug od banke za 38 miliona, ne znam, ali on je u stratu bio dobar za 11 miliona dinara", rekao je Borović.

On je dodao da "taj dug nije sve".

"Pa gde su kamate od 18 odsto godišnje? To je duboko nemoralno prema DS. Mi ne znamo koliko DS još duguje Đilasu, jer rukovodstvo uporno izbegava da govori o tome", kazao je Borović.

On je naveo da se zbog toga što Đilas, kako je kazao, "zelenaši svoju nekadašnju stranku, protivi saradnji sa SzS, čiji je jedan od lidera upravo Đilas.

Izvršni odbor DS isključio je Borovića iz stranke, a sada se čeka i konačna odluka drugostepenog organa.

"Ja ću biti isključen iz partije, a Đilas je, pored svega što nam radi, dobar koalicioni partner. Taj čovek nas je zelenašio, a mi sada zbog političke korektnosti treba da ga zovemo poželjnim koalicionim partnerom. Neću!", zaključio je Borović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.