NEMA TOG USPEHA KOJI ĆE GA UČINITI SREĆNIM! Vesić: Đilas je nervozan, a pati i od AMNEZIJE!
Goran Vesić (levo), Dragan Đilas (desno), Foto: Beta/Beta/Milan Obradović

oštro

NEMA TOG USPEHA KOJI ĆE GA UČINITI SREĆNIM! Vesić: Đilas je nervozan, a pati i od AMNEZIJE!

Na sreću, istakao je, građani to dobro znaju pa Đilasu veruju tačno onoliko koliko glasova dobija na izborima

Objavljeno:

Nema tog uspeha Srbije koji će Dragana Đilasa učiniti srećnim jer ako je Srbija uspešna danas to znači da je on bio neuspešan dok je vodio zemlju, poručio je danas član Predsedništva SNS, Goran Vesić i dodao da zato nema te laži koju Đilas neće izgovoriti ne bi li omalovažio uspehe Srbije.

Na sreću, istakao je, građani to dobro znaju pa Đilasu veruju tačno onoliko koliko glasova dobija na izborima.

Zato je Đilas nervozan, ističe Vesić koji za njega kaže i da pati od amnezije, odnosno da se ničega što je radio ne seća.

Napominjući da je to opšte poznato, Vesić kaže da Đilasu to nije dovoljno pa bi on i da narod pati od amnezije odnosno da svi zaborave šta je radio i kako je vladao zemljom od 2004-2013.

- Kako drugačije objasniti da Dragan Đilas, koji je 2007. godine bio Koštuničinin ministar za nacionalni investicioni plan, za koji se ni danas ne zna gde je novac potrošen kao i na šta je tim novcem finansirano, sada kritikuje predsednika Vučića jer želi da pokrene novi nacionalni investicioni plan!? - naveo je Vesić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Podseća da je u vreme kada je Đilas vladao Srbijom, dok je bio Tadićev direktor Narodne kancelarije, Koštuničin ministar i tajkunski gradonačelnik, javni dug Srbije iznosio je 79 odsto bruto domaćeg proizvoda a zemlju je sa svojim prijateljima zaduživao po najlošijim kamatama ne bi li obezbedio sredstva da opstanu na vlasti.

- Dakle, za Đilasa je veliki uspeh kada je javni dug zemlje 79 odsto BDP kao što je bilo kada je on vladao Srbijom a ništa ne valja kada je javni dug ispod 50 odsto BDP kao što je danas! Za Đilasa je veliki uspeh kada Srbija ima pad bruto domaćeg proizvoda od 3.9 odsto koliko je bilo kada je on vladao sa Tadićem i Jeremićem a neuspeh je kada Srbija ima rast BDP od 4.3 odsto kao što je slučaj danas kada zemlju vodio on sa Tadićem i Jeremićem. Veliki je uspeh za Đilasa kada Srbija ima stopu nezaposlenosti od oko 24 odsto koliko je bilo kada je on bio na vlasti a ništa ne valja kada je stopa nezaposlenosti 12 odsto koliko je danas - naveo je Vesih.

Za Đilasa, kaže, nije dobro to što je u Srbiju od 2013. godine investirano 13 milijardi evra i što je Srbija tokom 2018. godine imala priliv stranih investicija u iznosu od 3.8 milijardi evra dok su Albanija, Severna Makedonija, Crna Gora, BiH imale sve zajedno manje, oko 3.6 milijardi evra.

Za Đilasa je, dodao je, veoma tužna vest to što u skoro 200 novih fabrika koje je Vučić otvorio radi skoro 200 hil?ada radnika kao što je veoma nesrećan zato što Vučić dovodi u Srbiju fabrike koje proizvode u našoj zemlji i izvoze u svet.

- Kako bi to Đilas razumeo kada je za njega vrhunac biznisa prodaja magle odnosno trange - frange prodaja sekundi - pita Vesić i napominje da je za Đilasa veliki uspeh kada devizni kurs raste i pada od 2-16 odsto pa njemu bliski tajkuni zarađuju kupujući i prodajući devize kao što je bilo dok je on vladao a veliki je neuspeh što je od 2013. do danas kurs stabilan pa je narodu dobro.

Vesić ističe da je to velika nesreća za Đilasa.

- Kao što Đilas nikada neće oprostiti Vučiću što industrijska proizvodnja u Srbiji raste svake godine od 2014. godine do danas a dok je Đilas vladao industrijske proizvodnje skoro da nije bilo - naveo je Vesić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.