ŠTA OČEKIVATI OD NOTORNOG LAŽOVA? Stefanović odgovorio na TUŽBE Đilasa o FALSIFKOVANJU DIPLOME!
Nebojša Stefanović, Foto: Prentscren

oglasio se

ŠTA OČEKIVATI OD NOTORNOG LAŽOVA? Stefanović odgovorio na TUŽBE Đilasa o FALSIFKOVANJU DIPLOME!

"Šta očekivati od notornog lažova Đilasa, čoveka koji ne zna da izgovori istinu", rekao je Stefanović novinarima u Beogradu

Objavljeno:

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odbacio je optužbe lidera Saveza za Srbiju da je falsifikovao diplomu fakulteta, nazivajći ih notornim lažima i izmišljotinama kojima, kako je rekao, Dragan Đilas pokušava da skrene pažnju javnosti sa ozbiljne korupcije u koju je upleten.

"Šta očekivati od notornog lažova Đilasa, čoveka koji ne zna da izgovori istinu", rekao je Stefanović novinarima u Beogradu.

On je objasnio da se nije školovao u Londonu, već u Srbiji.

"Ovde su bili programi koje su odobrile različite vlade, vlasti od devedesetih pa dalje, nikad nijedna nije postavila pitanje, pretpostavljam da bi Demokratska stranka da je imala nešto protiv toga tamo 2001, 2002, 2008. imala neko pitanje vezano za to. Po projektima koje su predviđali zakoni SRJ, SCG, Srbije u našoj zemlji. Konkretno u Sava Centru su se održavala predavanja, veliki broj ljudi je išao i sve je u skladu sa zakonom. Kao što su izmišljali i za moj doktorat, kao i za sve ostalo i ovo će se pokazati kao obična izmišljotina", kaže Stefanović.

On navodi da je suština da, kako je rekao, SZS ovim pričama pokušava da skrene pažnju javnosti s ozbiljne korupcije.

"Đilas je upleten u ozbiljnu korupciju. I to će se pokazati. A njegova kompanija je učestvovala u najvećim mahinacijama koje su se dešavale u našoj zemlji. O tome je Verica Barać napisala čitav izveštaj, nažalost taj izveštaj tada niko nije smeo da objavi i ona je umrla od svih pritisaka koji su nad njom vršeni. Zašto je lagao da je iz Češke došao kao bogat čovek, a nije, već je novac stekao ovde zloupotrebljavajući svoju funkciju, i da bi se sve to izbeglo, svakoga dana će o nekome plasirati nešto, nebi li ta pitanja sklonili. I kad ih pitate ta pitanja, oni kažu vama nećemo da odgovorimo, taj novinar mi se ne sviđa, ja nemam problem da odgovorim ni na jedno pitanje. Oni imaju problem, ja nikome ništa nisam uzeo", kaže ministar policije.

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Mirković ocenio je da je organizovana hajka na ministra Nebojšu Stefanovića, u trenutku kada policija beleži rekordne rezultate, ali i kada se sve glasnije govori o novom apliciranju Kosova za ulazak u Interpol i upitao kome je u interesu destabilizacija mira, snage i moći Srbije.

Mirković navodi da će Dragan Đilas na nekoj narednoj konferenciji preispitivati i osnovnu školu, kao i Stefanovićev razvoj u vrtiću.

Rezultate koje ostvaruje predsednik Aleksandar Vučić, kao i ministar Nebojša Stefanović, najbolje vide i osećaju građani i to je nešto što laži i loši spinovi Đilasa, Jeremića i Obradovića ne mogu izbrisati, niti umanjiti, rekao je Mirković.

Podsetimo, Savez za Srbiju je podneo krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanović zbog falsifikovanja dokumenata o završenom fakultetskom obrazovanju i odgovornih sa Megatrend fakulteta. Lideri Saveza su istakli da su prijave podneli i prosvetnoj inspekciji. Krivične prijave su podnete Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije, a Ministarstvu prosvete je prosleđen Zahtev za inspekcijski nadzor na Fakultetu za poslovne studije Univerziteta Megatrend.

Savez za Srbiju i pokret Dveri optužili su ministra Stefanovića da je zahtevom beogradskom fakultetu Megatrend za nostrifikaciju diplome koju je navodno stekao u Velikoj Britaniji u školi koja, kažu, ne postoji, učinio krivično delo falsifikovanja.

"Stefanović se pre 15 godina obratio sa zahtevom Megatrendu da mu nostrifikuje diplomu koju je navodno stekao po obrazovnom sistemu Velike Britanije na školi koja se zove 'Megatrend International Expert consortium limited". Ta firma u Engleskoj nikada nije bila registovana za obrazovanje", kazao je predsednik SSP Dragan Đilas.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.