UGLJANIN KUKAO NEMCIMA I BUGARIMA ZBOG SRBIJE I TRAŽIO DA PRIZNAJU SANDŽAK! Pročitajte šta je tražio, a JEZIVO je
Sulejman Ugljanin, Foto: SDA

SKANDAL!

UGLJANIN KUKAO NEMCIMA I BUGARIMA ZBOG SRBIJE I TRAŽIO DA PRIZNAJU SANDŽAK! Pročitajte šta je tražio, a JEZIVO je

Da li će neko da reaguje? 

Objavljeno: 20.06.2019. 07:38h
  • 2

Predstavnice resora odbrane Austrije, Nemačke i Bugarske boravili su u Bošnjačkom nacionalnom vijeću, u Novom Pazaru, gde su upoznati sa iinicijativom tog veća za rešavanje statusa Bošnjaka i statusa Sandžaka, kojom je zatraženo uspostavljanje "specijalnog statusa za tu oblast".

Predstavnici BNV-a, među kojima nije bio i predsednik Veća Esad Džudžo, cija se ostavka traži upravo zbog spora nastalog u vezi sa pomenutom inicijativom, su od predstavnika triju država tražili da o svemu upoznaju svoje ambasade i vlade zemalja iz kojih dolaze.

Sa predstavnicima BNV-a su razgovarali: Austrijanac Tomas Ahamer, nemački potpukovnik Tomas Beker i bugarski pukovnik Milćo Ignatov.

Kako je objavljeno na sajtu BNV-a, predstavnici Veća su strance upoznali sa glavnim aktivnostima Veća i problemima Bošnjaka, kao i sa konkretnim predlozima tog veća za njihovo rešavanje.

foto: Wikipedia, Fejsbuk, BNV

U BNV-u, kojim rukovode većnici liste Samoopredeljenje, koju čine predstavnici Stranke demokratske akcije Sandžaka, Sulejmana Ugljanina, smatraju da specijalni status Sandžaka predstavlja efikasno rešenje političkih i teritorijalnih sporova između susednih država i naroda na Balkanu.

Ovo veće je, međutim, upalo u krizu zbog pokretanja ove inicijative koja je doneta bez potpisa predsednika Esada Džudža.

Džudžo je ranje rekao da inicijativu nije potpisao jer za to nije imao ovlašćenje od partnerske liste Vakat je.

Zbog toga je lista Samoopredeljenje zatražila njegovu ostavku, koju on odbija da podnese jer, kako kaže, to od njega traži "proalbanski lobi" i SDA Samdžala o Veću.

 

Zbog ove krize BNV-u preti uvođenje privremenih mera, ukoliko naredna sednica ne bude zakazana do 27. juna, budući da se tada navršava šest meseci od poslednjeg okupljanja većnika.

Ugljaninova lista Samoopredeljenje nema većinu da bi mogla samostalno da rukovodi Većem, pa se ne isključuje mogućnost da lista Vakat je i lista Muamera Zukorlića, koja je trenutno u opoziciju, formiraju novu većinu i Ugljaninovu opciju tako pošalju u opoziciju.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media