NIKOLA JOVANOVIĆ: Građani ne žele da žive u Vesićevom rezervatu
Foto: Beta

pridružili se građanima

NIKOLA JOVANOVIĆ: Građani ne žele da žive u Vesićevom rezervatu

Jovanović je rekao da gradska vlast ne sme preduzimati takve radove dok se ne donese Detaljan urbanistički plan za ovaj deo grada

Objavljeno: 12:37h

Odbornici Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda podržavaju opravdanu borbu žitelja Topličinog venca protiv trajnog zatvaranja za saobraćaj još jedne ulice, ovog puta Čubrine, i "pretvaranja gradskog jezgra u rezervat", izjavio je danas šef odborničke grupe SzS i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović. Jovanović i odbornici SzS pridružili su se gradjanima Topličinog venca u obrani Čubrine ulice i okolnog kraja od trajnog zatvaranja za saobraćaj. "Okupili smo se da sprečimo nelegalne radove i da ne dozvolimo trajno zatvaranje još jedne ulice u gradskom jezgru, bez ikakvog pravnog niti urbanističkog osnova", naveo je Jovanović.

Dodao je da "gradjani Topličinog venca i opštine Stari grad ne žele žive u rezervatu u koji ih smešta zamenik gradonačelnika Goran Vesić i moraju biti konsultovani oko svih važnih izmena urbanističkog plana i koncepcije stanovanja". Jovanović je rekao da gradska vlast ne sme preduzimati takve radove dok se ne donese Detaljan urbanistički plan za ovaj deo grada ili dok se gradjani o proširenju pešačke zone ne izjasne na referendumu. "Gigantska pešačka zona je čist kapric aktuelne gradske vlasti i naneće ogromnu štetu ne samo ljudima koji žive u Starom gradu, već i svim Beogradjanima kojima će centar grada biti mnogo slabije dostupan", rekao je Jovanović.

BONUS VIDEO: Espreso intervju nedelje - Naim Leo Beširi

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.