NIKOLA JOVANOVIĆ: Neće biti gigantske pešačke zone u centru Beograda, a da se građani TO PRVO NE PITAJU
Nikola Jovanović daje izjave novinarima, Foto: Espreso.co.rs

NE ZAUSTAVLJA SE

NIKOLA JOVANOVIĆ: Neće biti gigantske pešačke zone u centru Beograda, a da se građani TO PRVO NE PITAJU

On je novinarima uoči sednice Skupštine Beograda rekao i da će odbornici Saveza za Srbiju nastaviti da se "svim snagama" bore protiv "štetočina iz gradske vlasti"

Objavljeno: 12:46h

Šef odbornika Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da "neće biti gigantske pešačke zone" u centru glavnog grada samo na osnovu odluke Gradskog veća već da će o tom pitanju morati da se izjasne i gradjani. On je novinarima uoči sednice Skupštine Beograda rekao i da će odbornici Saveza za Srbiju nastaviti da se "svim snagama" bore protiv "štetočina iz gradske vlasti" i projekata poput izgradnje gondole na Kalemegdanu ili izgradnje tunela ispod Ekonomskog fakulteta koji će kako je rekao, koštati više od mosta na Adi a služiće da se "otčepi privatno naselje Beograd na vodi". "Od kako je pre godinu dana formirana odbornička grupa SzS, trudili smo se da opravdamo poverenje gradjana i da vlast makar delimično nateramo da radi svoj posao. U gradskom parlamentu smo ukazivali na problem divlje gradnje, da Beogradu trebaju nove škole, da je javni prevoz upropašten, da je budžet loš, da Grad ne može da se osloni samo na privatna obdaništa", kazao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, gradska vlast "ne odustaje" od plana detaljne regulacije parka Ušće i "suludog projekta izgradnje (panoramskog) točka visokog 80 metara i jarbola visokog 120 metara". "Nastojaćemo da svojim radom ublažimo štetne posledice njihove vlasti", rekao je Jovanović i najavio da će narednih dana odbornici Saveza za Srbiju predstaviti saznanja o kako je rekao, "katastrofalnom stanju i korupciji u Gradskom saobraćajnom preduzeću i Beogradskim elektranama".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.