OPOZICIJA PITA GRADSKU VLAST: S kojim pravom uskraćujete grejanje Beograđanima?
Nikola Jovanović i Goran Vesić, Foto: Beta, Nemanja Nikolić

jer hladno je

OPOZICIJA PITA GRADSKU VLAST: S kojim pravom uskraćujete grejanje Beograđanima?

Jovanović je istakao da „ovoj vlasti nisu prioritet ljudi, već faraonski projekti koji nemaju nikakvu svrhu“

Objavljeno:

Odbornička grupa „Savez za Srbiju“ najoštrije osuđuje gradsku vlast, jer u izuzetno hladnim danima nije sposobna da Beograđanima obezbedi grejanje, izjavio je danas šef te grupe i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

„Neshvatljivo je da dvojac Zoran RadojičićGoran Vesić nije proteklog vikenda izdao nalog Beogradskim elektranama da produže grejanje, iako je zvanična prognoza jasno najavila nekoliko ledenih dana ove nedelje“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Jovanović je dodao da se gradska vlast pritom hvali ogromnim profitima koje ostvaruju Beogradske elektrane, „doduše upravo na tome što ne greju Beograđane u ovakvim danima“.

„S kojim pravom dvojac Radojičić-Vesić uskraćuje grejanje Beograđanima, koji ga plaćaju tokom čitave godine? Čemu služi gradska vlast koja nije u stanju da svojim građanima obezbedi čak ni elementarne usluge“, upitao je Jovanović.

Jovanović je istakao da „ovoj vlasti nisu prioritet ljudi, već faraonski projekti koji nemaju nikakvu svrhu“.

„Zato ne zaslužuju da vode našu prestonicu i narod to već uveliko vidi“, naveo je Jovanović.

Takođe, i Inicijativa ne davimo Beograd apeluje da se produži grejna sezona beogradskih elektrana i poveća propisana temperatura ispod koje počinje grejanje! Hladni radijatori i hladno vreme krajem aprila i početkom maja meseca nisu neouobičajena "okolnost" u Beogradu. I pored preskupog daljinskog grejanja građani i građanke Beograda se svakog proleća i jeseni susreću sa problemom hladnih stanova i poslovnih prostora, koji je posledica nebrige gradskih vlasti o stvarnim potrebama građana i građanki i neusklađenosti "Odluke o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu" sa vremenskim prilikama.

Inicijativa Ne davimo Beograd zahteva od gradskih vlasti da u najskorijem roku izmeni član 43. "Odluke o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu" koji propisuje da grejna sezona traje do 15. aprila. Neophodno je promeniti deo odluke i propisati da se grejna sezona produži do 15. maja, a u istom Članu 43. povećati srednju dnevnu temperaturu ispod koje počinje grejanje na 15 stepeni Celzijusa, umesto dosadašnjih 12 stepeni.

Iz Inicijative najavljuju i da će se uskoro pozabaviti i problematikom formiranja i obračuna cena za daljinsko grejanje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.